Aktier: Nye rekorder i sigte og fokus på stor våbenhandel

Der er udsigt til nye rekorder på det amerikanske aktiemarked, hvor en milliardstor handel inden for forsvarsindustrien tiltrækker en del af investorernes interesse.

Op til mandagens åbning peger handlen med futures mod stigninger på 0,1-0,3 pct. for de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq. Det følger efter en fredag, hvor indeksene steg i niveauet 0,2-0,3 pct. med rekorder i S&P 500 og Dow Jones.

- I betragtning af at det ikke er længere siden, at spændingerne var store omkring Nordkorea, samt at Donald Trump stadig ikke ser ud til at kunne levere på sine løfter omkring skatter og på infrastrukturområdet, så er det bemærkelsesværdigt, at Dow Jones er steget så aggressivt den seneste uges tid, siger Connor Campbell, der er finansanalytiker hos Spreadex, ifølge Marketwatch.

Blandt de amerikanske selskaber er der mandag stille og fattigt for store nyheder. Dog har Northrop Grumman Corp., der er en fly- og krigsmaterielproducent, sørget for at holde gang i nyhedsstrømmen, da selskabet har fået accepteret et bud på Orbital ATK Inc., der ligeledes leverer udstyr til luftfarts- og forsvarsindustrien.

Northrop Grumman Corp. kommer til at betale 134,50 dollar per aktie i Orbital ATK Inc., hvilket er en præmie på godt og vel 22 pct. sammenlignet med fredagens lukkekurs på 110,04 dollar. Oveni kommer der en estimeret gæld på 1,4 mia. dollar, hvilket giver handlen et samlet prisskilt på omtrent 9,2 mia. dollar.

I mandagens formarked stiger Orbital ATK Inc. 19,9 pct. til 131,89 dollar, mens Northrop Grumman Corp. går op med 1,9 pct. til 272 dollar.

/ritzau/FINANS