Aktier: Nye fald til B&O i svingende sommermarked

Ligesom solen ikke rigtig kan finde ud af, om den helt skal kigge frem over skyerne torsdag morgen, så er retningen lidt til begge sider på det danske aktiemarked, hvor investorerne igen sender Bang & Olufsen-aktierrne ned efter onsdagens regnskab.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Ved markedsåbning ligger det danske eliteindeks, C20 Cap, og veksler mellem marginale stigninger og fald. Tre minutter inde i handlen falder indekset 0,03 pct. til indeks 1167,80, hvilket følger efter en indeksstigning onsdag på 1,0 pct.

Onsdagens stigning hang sammen med talen fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, der over for økonomiudvalget i Repræsentanternes Hus gav udtryk for, at flere rentestigninger er på vej, og at centralbanken holder skarpt øje med den fortsat lave inflation i USA.

Talen blev taget imod med en vis lettelse i markedet, da Janet Yellen var knap så høgeagtig - det vil sige aggressiv i forhold til fremtidige pengepolitiske stramninger - som nogle ellers kunne have frygtet.

Blandt selskaberne herhjemme er Bang & Olufsen fortsat i fokus oven på onsdagens årsregnskab for 2016/17, hvor omsætningen ganske vist gik frem, men indtjeningen stadig er negativ.

Efterfølgende har Struer-virksomhedens topchef, Henrik Clausen, valgt at købe aktier i tv- og elektronikproducenten for knap 0,9 mio. kr. Torsdag morgen falder selskabets aktie 0,9 pct. til 107 kr. Det følger efter onsdagens dyk på 5,7 pct.

Hos resten af de børsnoterede firmaer har der været flere analytikerjusteringer - blandt andet har Pandora fået løftet kursmålet af HSBC til 1175 kr. fra 1115 kr., uden at der bliver pillet ved anbefalingen køb. Smykkeaktien stiger 1,4 pct. til 667 kr.

Forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark har ligeledes været under lup hos UBS, som for Tryg skruer kursmålet op til 138 kr. fra 127 kr., mens anbefalingen fortsat er "neutral". Det langsigtede estimat for Topdanmark er hævet til 199 kr. fra 181 kr., og anbefalingen fastholdes til "neutral".

De to forsikringsselskaber har desuden fået nyt fra den norske branchekollega Storebrand, der fra morgenstunden har fremlagt regnskab for andet kvartal. Det var sammenlignet med estimater indsamlet af SME Direkt bedre end ventet.

Ved børsåbning stiger Tryg 0,3 pct. til 140,40 kr., mens Topdanmark går op med 0,2 pct. til 209,60 kr.

Ligesom forsikringsselskaberne har SAS fået udenlandsk nyt, da Norwegian er kommet med tal for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening endte lavere end ventet ifølge SME Direkt. SAS starter uændret i 15,10 kr.

Hos A.P. Møller-Mærsk kan man sidde med en guldklump i form af olieforretningen Maersk Oils skotske gasfelt Culzean. Det vurderer Nordea ifølge Børsen. Culzean kan blive brikken, der får en selvstændig børsnotering af Maersk Oil til at lykkes. Ved åbning stiger B-aktien hos Mærsk 0,4 pct. til 13.850 kr.

Endelig ser de danske banker ikke ud til at være påvirket af de globale rentefald, som blev udløst af onsdagens tale fra Janet Yellen. Herhjemme starter blandt andet Danske Bank og Nordea henholdsvis 0,1 pct. højere til 256,20 kr. og 0,2 pct. højere til 87,05 kr.