Aktier: Nye fald i vente efter nedtur i USA og Asien

Der er lagt op til nye kursfald, når aktiemarkederne i Europa åbner tirsdag. I USA faldt aktierne yderligere efter dansk børslukketid mandag aften, og i Asien har markederne tirsdag været negative over en bred kam.

Læs mere
Fold sammen

Futures på det tyske Dax-indeks peger da også i retning af et fald i størrelsesordenen 0,7 pct. fra start. Mandag nåede det tyske marked ned i et fald på 10 pct. siden et toppunkt i april. Et tilbagefald i den størrelsesorden karakteriseres som en "korrektion".


Herhjemme indledte C20-indekset ugen med et fald på 1,5 pct. til 993,36, og det er dermed faldet 3,6 pct. fra sit all-time-high-punkt sat i slutningen af april.


Ifølge seniorøkonom Tina Winther Frandsen fra Jyske Bank vil der på finansmarkederne fortsat være fokus på Grækenland, mens det er en stille dag i vente i forhold til makroøkonomiske nøgletal.


- Der er stadig dødvande i de græske forhandlinger, idet EU afventer et nyt udspil fra Grækenland, efter at Tsipras i fredags afviste EUs reformpakke som urealistisk og uacceptabel. Der er rygter om en mulig forlængelse af hjælpepakken, men det kræver klare indrømmelser fra Grækenland, skriver Tina Winther Frandsen i en kommentar.


Hun henviser til, at en ny meningsmålinger da også viser, at befolkningen rykker i den retning, idet næsten halvdelen nu synes, at regeringen bør acceptere EUs udspil, og at 75 pct. stadig ønsker at blive i eurosamarbejdet.


Zealand Pharma vil være i fokus igen tirsdag efter offentliggørelsen ved den amerikanske diabeteskonference i Boston af et stort hjerte-kar-studie med franske Sanofi og det danske biotekselskabs GLP-1-middel Lyxumia.


Studiet, der vurderer hjerte-kar-sikkerheden af diabetesmedicinen sammenlignet med placebo, viser, at midlet har en neutral effekt i forhold til hjerte- og hjerte-kar-lidelser i højrisikopatienter. Med andre ord er der ikke forhøjede risici forbundet med brug af Lyxumia. Aktien i Zealand Pharma steg mandag 6,3 pct. til 118 kr.


Novo Nordisk var derimod under pres mandag, hvor den faldt 2,4 pct. til 371,80 kr. Tirsdag kan den måske finde støtte i en hævet anbefaling og kursmål hos amerikanske Morgan Stanley. Anbefalingen hæves til "overvægt" fra "ligevægt", mens kursmålet løftes til 435 kr. fra 358 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Genmab var i fokus mandag og steg 2,3 pct. til 606,50 kr., efter partneren, Janssen, havde indsendt en såkaldt løbende registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, om en markedsføringstilladelse til kræftmidlet Daratumumab i USA.

Nordea, som manadag var den store taber i C20 med et fald på 4,2 pct. til 84,5 kr., kan måske nyde godt at, at analytikerne hos SEB har hævet kursmålet for aktien til 99,48 kr. fra tidligere 94,38 kr. Anbefalingen er uændret "køb".


Også HSBC har kigget nærmere på Nordea-aktien og er nået frem til et nyt kursmål på 79,59 kr., mens det tidligere var 71,93 kr. Anbefalingen hos HSBC er fortsat ”reducer”. HSBC har endvidere løftet kursmålet for Danske Bank-aktien til 191 kr. fra 170 kr., og det med en uændret anbefaling på "hold". Danske Banks aktie faldt 1,4 pct. til 195,2 kr.

Der er også kommet analysenyt i forhold til Vestas, som mandag indledte ugen med et fald på 3 pct. til 322,10 kr. HSBC gentager anbefalingen "køb" af vindmølleaktien, men det er med et lidt højere kursmål på 375 kr. mod tidligere 365 kr.


/ritzau/FINANS