Aktier: Ny stigning vej til C20

Indgangen til det nye kvartal kan meget vel blive positiv for de danske aktier, der er steget de seneste tre dage i træk.

Bank of England har indikeret, at der kan komme nye lempelser af pengepolitikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL

Efter torsdagens børslukning herhjemme gav nemlig både Den Europæiske Centralbank og den britiske centralbank indtryk af, at der er tiltag på vej i løbet af sommeren, efter at de britiske vælgere for en uge siden stemte nej til at fortsætte i EU.

Centralbankerne var med til at sende de amerikanske aktier op, og siden er også de asiatiske af slagsen blevet handlet i positivt terræn.

- Fremgangen på de internationale aktiemarkeder fortsætter. Baggrunden er, at der i går kom antydninger fra både ECB og Bank of England om, at der måske snart vil komme nye lempelser af pengepolitikken, skriver Sydbank i en morgenkommentar.

Fredag morgen indikerer amerikanske aktiefutures ganske vist en flad til negativ handel, men tyske og britiske aktiefutures peger derimod i retning af et plus. Det ser ud til at kunne blive tilfældet herhjemme, hvor C20 Cap-indekset torsdag lukkede 1,3 pct. højere.

NY ORDRE TIL VESTAS

På selskabsplan kan der komme fokus på Vestas, der i ugens løb har præsenteret flere nye ordrer inden kvartalsskiftet. Torsdag aften fortalte vindmølleproducenten om en ordre på samlet 162 megawatt (MW) i USA. Det fulgte, efter at vindmølleproducenten tidligere på dagen havde fået en ordre på 76 MW i Sverige. Aktien steg torsdag 1,7 pct. til 452,50 kr.

A.P. Møller-Mærsk, der torsdag blev løftet med 1,0 pct. til 8705 kr., kan fredag få interesse i forbindelse med de ugentlige data for containerfragtraterne. Desuden pågår der stadig snak i markedet om konglomeratets fremtidige struktur, efter at Maersk Oil tidligere på ugen mistede sin kontrakt i Qatar.

Tryg, der sidste mandag blev lukket ude af det gode C20-selskab, fik sent torsdag eftermiddag hævet sit kursmål af børshuset Keefe, Bryette & Woods (KBW) til 143 kr. fra tidligere 141 kr. Anbefalingen er fortsat "outperform", viser data fra Bloomberg News. Aktien landede 0,8 pct. i torsdagens handel til kursen 119,00 kr.

Egetæpper kommer fredag med regnskab for fjerde kvartal og dermed hele regnskabsåret 2015/16, hvor selskabet venter en omsætning på 925-950 mio. kr. samt et resultat før skat på 70-80 mio. kr. Desuden venter tæppeproducenten en EBIT-margin på 8-9 pct. Tæppeaktien steg torsdag 1,7 pct. til 205,00 kr.

TVIST HOS TOPSIL

Endelig er Topsil - eller Cemat, som selskabet nu hedder - i vælten, da Erhvervsstyrelsen torsdag afviste indsigelser fra taberen af budkampen om selskabet, National Silicon Industry Group (NSIG), samt tre aktionærer med knap 10 pct. af aktiekapitalen i forbindelse med salget af siliciumforretningen til Globalwafers.

Sagen stopper dog ikke der, lyder det fra NSIG og de tre aktionærer, der fortsat føler sig overbeviste om, at tilbuddet fra NSIG, som indløb kort før den generalforsamling, hvor Topsil-bestyrelsen alligevel valgte at acceptere buddet fra Globalwafers, er bedre end det accepterede bud.

Topsil-aktien lukkede torsdag 0,4 pct. højere i 0,29 kr.