Aktier: Ny rød dag truer på Wall Street

Den sure stemning ser ud til at fortsætte på de amerikanske børser onsdag, efter at tirsdag bød på de største indeksfald siden oktober 2016.

Det er frustrationer over manglen på fremskridt i Trump-regeringens finanspolitiske planer, der har udløst nedturen. Troen på, at Donald Trumps pro-vækstpolitik og planerne om finansiel deregulering vil blive gennemført hurtigt, har lidt en knæk i forbindelse med modstand i Kongressen mod forsøget på at nedlægge sundhedsprogrammet Obamacare.

Det betyder sandsynligvis en forsinkelse af de finanspolitiske stimuleringer og lempelser, og samtidig har centralbanken Federal Reserve ikke - som nogen havde ventet - skruet op for strammerkursen på finanspolitikken.

Tirsdag faldt S&P 500-indekset 1,2 pct., mens Dow Jones faldt 1,1 pct., og de to indeks ligger til at dykke yderligere henholdsvis 0,1 pct. og 0,2 pct. i den tidlige handel onsdag ifølge handelen med futures.

Et dyk i olieprisen er også med til at presse markederne i USA, mens en svag dollar kan trøste nogle af de eksportorienterede firmaer.

På sektorbasis er især bankaktierne i dårlig gænge. Aktier som Bank of America, JPMorgan, Wells Fargo og Goldman Sachs ligger til nye fald.

Blandt enkeltaktierne er der også lagt op til klø til Nike, der skuffede med sløve salgstal i sit regnskab for tredje kvartal af 2016/17 sent tirsdag. Konkurrencen fra mærker som Adidas og Under Armour bremser Nikes toplinje, og det ser ud til at koste et fald på omkring 5,5 pct. på børsen onsdag.

Varehuskæden Sears er i endnu dybere problemer, efter at selskabet tirsdag advarede om, at der er "betragtelig tvivl" om dets evne til at overleve oven på flere år med enorme tab på bundlinjen. Aktien ligger til et dyk på 12 pct. i formarkedet til en kurs på 8 dollar og er faldet fra kurs 40 på de seneste to år.

/ritzau/FINANS