Aktier: Ny renteæra indledes i USA - flere stigninger på vej

De amerikanske aktier nåede onsdag at reagere på rentemeddelelsen fra den amerikanske centralbank, og den blev taget godt imod af markedsdeltagerne i USA.

Foto: SPENCER PLATT. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

De tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, sluttede alle i plusser på mellem 1,3 og 1,5 pct.

Og ifølge priserne på aktiefutures før åbningen torsdag er der udsigt til, at den gode stemning kan fortsætte om end i mere behersket grad.

Omkring en time før børsåbningen ligger futures mellem 0,3 og 0,5 pct. højere for de tre toneangivende aktieindeks. Dermed ser den positive aktiestemning, der torsdag hersker i både Europa og og herskede i Asien, ud til at fortsætte på den anden side af Atlanten, når de handlende på Wall Street trækker i jakkesættene.

Da centralbankchef Janet Yellen onsdag meddelte, at renten skulle stige med 25 basispoint til 0,25-0,50 pct., udtrykte hun stor tillid til de fundamentale forhold i amerikansk økonomi. Og den tillid kan nu få investorerne til at se længere frem i tiden, end det hidtil har været tilfældet, spår Frances Hudson, der er strateg hos Standard Life Investments.

- Nu er fokus flyttet væk fra Fed. Det er fortid, og nu gælder det fremtiden. Måske vil vi fremover se et mere langsigtet fokus på virksomhedernes indtjening i USA, og hvad 2016 byder på, siger Frances Hudson til Bloomberg News.

Der kan i torsdagens handel komme fokus på logistikgiganten Fedex, som har leveret et bedre end ventet regnskab for andet kvartal. Resultatet per aktie (EPS) endte på 2,58 dollar, hvilket var bedre end et estimat indsamlet af Bloomberg News, der viste en forventning om et resultat på 2,50 dollar per aktie.

Også Pandora Media, som leverer radioservice via internettet, kan samle opmærksomhed, efter at USA's Copyright Royalty Board har bestemt, at selskabet skal betale 17 cent for hver 100. musik-stream mellem 2016 og 2020. Det er mere end det, Pandora betaler nu, men meget lavere end det, der blev krævet af rettighedshaverne.

Pandora Media stiger i det amerikanske formarked med 2,7 pct. til 16,15 dollar.

Torsdag vil desuden byde på statistik for fortsatte- og nytilmeldte ledige, betalingsbalancen, Philidelphia Fed-indekset samt det såkaldte "ledende indeks" i USA.