Aktier: Ny nervøs dag i vente på Wall Street

De amerikanske futures indikerer en dag med nye fald på Wall Street på det, der tegner til at blive en ny dag præget af volatilitet forud for den vigtige Federal Reserve-beslutning i næste uge.

Futures på S&P 500, Dow Jones og Nasdaq indikerer alle fald i størrelsesordenen 0,3-0,4 pct. fra åbningen.

Dermed ser det ud til, at en uge, der har budt på store stigninger og bratte kursfald, ender i rødt. En årsag til volatiliteten op mod rentemødet kan være, at den yngre generation af handlere ikke har oplevet et renteløft før, mener Ralf Zimmermann, strateg hos Bankhaus Lampe i München.

- Det er så længe siden (sidste renteløft, red.) - Der er mange tradere, der aldrig har set et renteløft i deres karriere. Investorerne priser en ret lav sandsynlighed for et renteløft ind i markedet i øjeblikket, så risikoen er mere på nedad-siden. Markederne må leve med usikkerheden indtil da, siger han ifølge Bloomberg News.

Hvis Federal Reserve hæver renten ved mødet i den pengepolitiske komité i næste uge vil det være første rentehævning siden 2006. Futures-bets indikerer dog, at mindre end en tredjedel forventer, at renteløftet kommer i denne omgang.

På selskabsfronten vil investorerne igen have fokus på Apple, der torsdag steg 2,2 pct. og dermed genvandt det terræn, der blev tabt efter offentliggørelsen af nye iPhones og iPads onsdag i San Francisco. Aktien falder 0,6 pct. i det amerikanske før-marked.

Gilead Sciences kan ligeledes komme i fokus efter spekulation om, at selskabet kan være på vej mod et opkøb. Sådan tolker investorerne i hvert fald Gileads udstedelse af gæld for mere end 10 mia. dollar. Aktien øger med 2,9 pct. i før-markedet.

En af de ubekendte i fredagens marked er tal for amerikansk forbrugertillid fra University of Michigan. Her ventes et mindre fald i indekset til 91,1 i september fra 91,9 i august.

/ritzau/FINANS

 

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk