Aktier: Nu bliver der gasset op for regnskabssæsonen i USA

En række store selskaber sætter for alvor gang i regnskabsbølgen i USA.

Læs mere
Fold sammen

Det drejer sig blandt andet om de store banker Wells Fargo og Bank of America, der begge har offentliggjort regnskaber inden åbningen på Wall Street.

De amerikanske aktiefutures peger umiddelbart på en positiv åbning. Også i Europa handles aktierne med positivt fortegn efter at have været i negativt terræn tidligere på dagen.

Alle tre toneangivende amerikanske aktieindeks ser ud til at åbne for handel torsdag med stigninger i bagagen. Onsdag steg S&P 500, Dow Jones og Nasdaq med henholdsvis 1 pct., 1,1 pct. og 1,6 pct. i lyset af positive kinesiske handelstal.

BANKER FREMLÆGGER REGNSKABER

Investorerne kan inden åbningen læse, at storbanken Wells Fargo kom ud af første kvartal af 2016 med en indtjening, der var lidt højere end forventet. Banken realiserede en indtjening per aktie på 99 cent mod analytikernes forventning om en indtjening på 97 cent per aktie, viser data fra Bloomberg News.

Wells Fargo landede dog en nettorentemargin på 2,9 pct. i første kvartal, hvilket er en smule lavere end analytikernes forventning om en margin på 2,92 pct., og i formarkedet falder aktien 1,1 pct.

Bank of America landede lige under analytikernes forventninger med en justeret indtjeningen per aktie på 20 cent mod forventede 21 cent, skriver Bloomberg News. Overskuddet i kvartalet faldt med 13 pct. i forhold til samme periode året før og endte på 2,68 mia. dollar eller en indtjening per aktie på 21 cent.

I formarkedet daler aktien med 0,4 pct.

BLACKROCK SKUFFER PÅ INDTJENINGEN

Heller ikke Blackrock lever ikke op til forventningerne. I hvert fald når det gælder indtjeningen og nyindskudt kapital i første kvartal.

Kapitalforvalteren noterer en justeret indtjening per aktie på 4,25 dollar i sit regnskab for første kvartal. Til sammenligning havde analytikerne ventet en justeret indtjening per aktie på 4,30 dollar ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News.

I det amerikanske formarked falder Blackrock-aktien 1,6 pct.

Ud over flere regnskaber kan investorerne også tygge på amerikanske inflationstal. Her står det klart, at forbrugerpriserne i marts steg med 0,9 pct. i marts set i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge et Bloomberg-estimat ellers ventet en stigning på 1,0 pct. Niveauet måneden før var på 1,0 pct.

På månedsbasis steg forbrugerpriserne med 0,1 pct. - økonomernes forventninger lå på 0,2 pct.