Aktier: Novozymes stryger mod bunden i rødt C20 Cap

Enzymproducenten Novozymes er presset på det danske aktiemarked torsdag oven på regnskabet for første kvartal, der ellers på overfladen var nogenlunde pænt og indeholdt en ventet opjustering, men dog indeholdt en enkelt skønhedsplet i forretningsdivisionen Vaskemidler.

Novozymes-aktien falder ved middagstid 2,4 pct. til 332,10 kr. og tager dermed en plads i bunden af det toneangivende C20 Cap-indekset, der også ligger i negativt terræn med et fald på 0,5 pct. til 1020,45.

Ifølge Jyske Bank er regnskabet fra Novozymes overordnet set pænt, men en lidt svag udvikling i vaskemiddel-divisionen trækker ned.


Omsætningen i divisionen, der er det største forretningsområde for Novozymes, steg i første kvartal til 1127 mio. kr. fra 1080 mio. kr. i samme periode året før, men analytikere adspurgt af Ritzau Estimates havde regnet med en omsætning på 1210 mio. kr.


- Novozymes leverer et solidt regnskab med en ventet opjustering som følge af en stærkere dollar. Der er dog lidt malurt i bægeret i Vaskemidler, hvor man kommer lidt svagere ud end ventet og samtidig er ude at sige, at man venter en organisk vækst på niveau med sidste år eller lidt under. Det, tror jeg, at markedet reagerer negativt på i dag, siger Frank Hørning Andersen, senioranalytiker i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Novozymes har opjusteret forventningerne til årets resultat i danske kr., så enzymproducenten nu venter en salgsvækst i danske kroner på 16-18 pct. mod tidligere 13-15 pct.


Resultatet af primær drift (EBIT) ventes nu at vokse med 15-17 pct. mod tidligere 12-14 pct., mens overskudsgraden ventes at lande på 27 pct. mod tidligere 26-27 pct.

I bunden af C20 Cap-indekset finder man også ingeniørkoncernen FLSmidth, der torsdag har fået nyt fra den finske konkurrent Metso. Den finske koncern overraskede på toplinjen med en omsætning på 787 mio. euro i første kvartal, hvilket var bedre end de 761 mio. euro, som analytikere ifølge Bloomberg News havde ventet. Til gengæld var overskuddet på 37 mio. euro lavere end de 48,4 mio. euro, der var ventet i analytikerkorpset.


FLS-aktien falder 2,4 pct. til 286,50 kr., men lå også i det niveau forud for offentliggørelsen af Metsos regnskab.

I den helt anden boldgade er der medvind til Nordea, der stiger 1,8 pct. til 89,10 kr. oven på regnskabet fra den svenske bank SEB, der havde fremgang på stort set alle poster. Der er også positiv stemning om Jyske Bank-aktien, der ligger omkring 1 pct. højere i 330,60 kr.


Uden for C20 Cap har Alm. Brand opjusteret forventningerne til årets resultat med 100 mio. kr. grundet afløbsgevinster inden for Skadesforsikring. Banken venter nu et overskud på 300-400 mio. kr. Alm. Brand-aktien stiger 1,1 pct. til 45,50 kr.

Der er også medvind til den islandske proteseproducent Össur, der har fået hævet kursmålet hos Nordea med 16 pct. til 26 kr. Össur-aktien stiger 3,3 pct. til 22,10 kr.

Der er desuden en smule fokus på Ringkjøbing Landbobank, da Jyske Bank oven på onsdagens regnskab har hævet kursmålet til 1740 kr. fra 1630 kr. Ringkjøbing Landbobank-aktien ligger dog stort set uændret i 1461 kr.


/ritzau/FINANS