Aktier: Novozymes og Pandora trækker afventende C20 op

Novozymes, Pandora og DSV har fået en god start på onsdagen, hvor det generelle marked ellers kun er præget af små udsving forud for rentemødet i den amerikanske centralbank i aften.

Novozymes, Pandora og DSV har fået en god start på onsdagen, hvor det generelle marked ellers kun er præget af små udsving forud for rentemødet i den amerikanske centralbank i aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Ved middagstid onsdag ligger C20 Cap-indekset 0,6 pct. højere i 1170,19, og i resten af Europa er der ikke store bevægelser på indeksniveau.

»Det hænger sammen med, at vi har et Fed-møde i aften, og investorerne er afventende frem mod det. Fokus er på, at Fed vil slanke balancen, og det regner vi med, bliver annonceret i aften, mens renten fastholdes,« siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Novozymes og Pandora har placeret sig i toppen af det danske eliteindeks med stigninger på henholdsvis 2,5 pct. til 323,10 kr. og 2,8 pct. til 638,50 kr.

Tirsdag faldt smykkeaktien med 1,9 pct., og ifølge Martin Munk kan dagens stigning sandsynligvis forklares som et "rebound" efter gårsdagens negative udvikling. Der er heller ingen nyheder ude om Novozymes, men ifølge aktierådgiveren er det særligt udlandet, der køber op onsdag.

»Udlandet er den eneste reelle nettokøber i dag - i hvert fald den eneste af en vis betydning, og det har været en tendens siden åbningen,« siger Martin Munk.

MÆRSK SÆLGER TANKERS

A.P. Møller-Mærsk har taget det andet store skridt mod at indfri den strategi, der blev offentliggjort 22. september sidste år om at sælge Mærsks olierelaterede aktiviteter - Oil and Gas, Supply, Tankers og Drilling.

Salget af Oil and Gas til franske Total i sidste måned er blevet fulgt af et salg af Maersk Tankers til et selskab ejet af A.P. Møller Holding for 1171 mio. dollar svarende til knap 7,3 mia. kr. Da transaktionen er sket mellem nærtstående parter, er der indhentet en fairness opinion hos et par udenlandske banker.

Det er i øvrigt aftalt, at købsprisen kan blive justeret op til 200 mio. dollar højere, dels hvis tankskibsmarkederne forbedres grundet højere skibsværdier, dels hvis køber videresælger skibe til en højere pris end købesummen og højere end en aftalt minimumsforrentning, oplyser Mærsk.

B-aktien i Mærsk stiger 0,3 pct. til 11.900 kr., og ifølge Martin Munk bør frasalget heller ikke have en afgørende betydning for aktiekursen.

»Vi skal huske på, at i Mærsk-terminologi er det ikke en stor transaktion, og derfor er det også en begrænset bevægelse i aktien, vi ser,« siger han.

DSV stiger ved middagstid til 1,4 pct. til 464,60 kr., hvilket vil være rekord, hvis det holder dagen igennem. Fremgangen kommer efter et rygklap fra Nordea, der fastholder anbefalingen »køb«, men hæver kursmålet til 540 kr. fra 475 kr. Det nye kursmål ligger næsten 18 pct. over slutkursen tirsdag på 458,10 kr.

Yderligere er der muligvis inspiration at hente for den danske logistikgigant på onsdagens kapitalmarkedsdag hos den schweiziske branchekollega Kuehne + Nagel.

»Der kunne godt komme nogle sektorrelevante nyheder, som kan have betydning for resten af branchen. Hvis der tales om mere overordnede tendenser for transport og logistik generelt, kan det have en effekt,« siger Martin Munk.

SALGET AF DARZALEX TAGER TIL

For Genmab har morgenen budt på pæne salgstal fra USA. Genmabs kræftmiddel Darzalex passerede i august et salg på en halv milliard kr. alene i USA.

En opgørelse fra analysehuset analysehuset Symphony Health, som har estimeret salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker, indikerer, at Genmabs partner Janssen solgte Darzalex for 91,4 mio. dollar, eller 567 mio. kr., i august. Det er en stigning på lige over 25 pct. i forhold til salget måneden før, der dog var relativt afdæmpet og faldt fra juni.

Genmab-aktien ligger 0,3 pct. højere onsdag middag i 1435 kr.

Chr. Hansen, der satte rekord så sent som den 11. september med 560,50 kr., får senere onsdag nyt fra den amerikanske storkunde og fødevareproducent General Mills, der kommer med regnskab. Onsdag middag falder aktien 0,1 pct. til 551,50 kr.

For SAS har onsdagen budt på endnu en positiv analytikerkommentar. Tirsdag løftede Nordea sin anbefaling af flyaktien til »køb«, og onsdag morgen er det kommet frem, at den britiske storbank HSBC har løftet sit kursmål til 21,45 kr. fra 19,42 kr. Det berettiger stadig til anbefalingen »køb«.

SAS-aktien stiger 0,5 pct. til 19,30 kr.

/ritzau/FINANS