Aktier: Novozymes og Novo fører an i let positivt marked

Der er langt fra styr på den græske gældskrise, men det holder ikke aktiemarkedet fra et fortsætte op torsdag og dermed bygge videre på de pæne stigninger onsdag.

Læs mere
Fold sammen

Novozymes og Novo Nordisk fører an i et C20 Cap-indeks, der efter 15 minutters handel er steget 0,4 pct. til 996,0 og dermed er blandt de bedst præsterende indeks i Europa.

På mange andre af kontinentets børser er der dog også let positiv stemning, til trods for at onsdagens græske forhåbninger ser ud til at blive punkterede, og nye forhandlinger om gældskrisen er udskudt til efter søndagens græske folkeafstemning.

Novozymes fører an efter at have modtaget en positiv anbefaling, da finanshuset Kepler ifølge Bloomberg øger sin anbefaling til "køb" fra "reducer" og sit kursmål fra 270 kr. til 390 kr. Det er også et stykke over kursen på 327,20 kr., som Novozymes-aktien stiger 1,1 pct. til torsdag morgen.

Også søsterselskabet Novo Nordisk er med i toppen. Selskabet har ikke opgivet det tyske marked, trods at det onsdag trak diabetesmidlet Tresiba derfra, fortæller koncerndirektør Jacob Riis. Senere på året, når der foreligger nye data, vil Novo Nordisk igen ansøge. Aktien stiger 0,9 pct. til 375,80 kr.


A.P. Møller-Mærsk har fået godt nyt fra Norge, hvor oliedivisionen Maersk Oil står til en lidt større ejerandel af det store Johan Sverdrup-oliefelt efter en beslutning fra de norske myndigheder. Det er en positiv nyhed, men ikke nødvendigvis stort nok til at løfte Mærsk-aktierne, mener analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.


- Man skal huske, at Mærsk er meget andet Maersk Oil. Og Maersk Oil er også meget andet end Johan Sverdrup-oliefeltet, selv om det er et stort felt. Det er et felt, der først kommer til at bidrage til indtjeningen fra 2020-2021, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Mærsk B-aktien tager lidt revanche fra sin bundplacering onsdag og lægger sig 0,6 pct. højere i kurs 11.930.


Bunden af C20 udgøres af FLSmidth, Carlsberg og Coloplast, uden at der dog er særlig grund til det.


Uden for eliteindekset er Sydbank-aktien ikke længere så populær hos Nordeas analytikere. Den pannordiske bankkollega har sænket sin Sydbank-anbefaling til "hold" fra "køb" og kursmålet er skåret til 275 kr. fra 290 kr. af analytiker Christian Hede, som dog ikke mener, at der er sket noget dårligt for banken. Aktien falder 0,5 pct. til 258,10 kr. og er en af få aktier i rødt.


Columbus var på indkøb onsdag, da it-selskabet erhvervede amerikanske Sherwood Systems med 10 ansatte og en årsomsætning på 2,4 mio. dollar. Torsdag stiger aktien 1 pct. til 5,10 kr.


Atlantic Petroleum også onsdag produktionstal for juni. Der blev produceret 1500 tønder olie og gas per dag, lidt højere end snittet fra de foregående fem måneder på 1291 tønder. Andet halvår ventes at byde på omkring 1522 tønder per dag. Olieaktien ligger 2,9 pct. højere i 36 kr.


Harboes Bryggeri er desuden regnskabsaktuel torsdag med sit årsregnskab for 2014/15. Der skal leveres et driftsresultat (EBITDA) på 115-125 mio. kr. og et resultat før skat på mellem 25 og 35 mio. kr. for at indfri årets forventninger.

Derudover vil aktiemarkedet se frem mod den månedlige amerikanske jobrapport, der atypisk offentliggøres torsdag, da der er helligdagslukket fredag.


/ritzau/FINANS