Aktier: Novozymes klart i front i positivt C20 Cap

Kursstigningerne havde overtaget på torsdagens danske aktiemarked, hvor mere end halvdelen af C20-aktierne endte i plus. Novozymes løb dog fra alt og alle efter onsdagens regnskab og dagens analytikermøde hos selskabet.

Foto: Torben Christensen. Enzymproducenten Novozymes kommer onsdag med regnskab for de første tre måneder af 2016.
Læs mere
Fold sammen

Stigningen på massive 6,8 pct. til 318,40 kr. efter en jævn stigning over dagen undrede dog i Danske Bank. Her mente chefhandler Mads Zink, at stigningen skyldtes, at nogle i markedet havde frygtet noget, der var værre, end det man så onsdag og hørte torsdag på et analytikermøde med ledelsen.

C20 Cap-indekset endte 0,7 pct. højere i 1006,59.

- Jeg tror, at Novozymes-stigningen skyldes dels en "upgrade" fra en af vore kolleger, og dels at analytikerne har haft møde med ledelsen torsdag, siger Mads Zink til Ritzau Finans.

Han forstår dog ikke stigningen og mener, at man skal bruge den til at sælge ud i aktien.

- Vores konklusion er, at der skal sælges på disse niveauer. Måske havde nogen frygtet noget, der var værre, siger han og understreger, at en organisk vækst på 3-5 pct., som selskabet har lovet, ikke er meget for et selskab, der handler til en P/E på 31.

Mads Zink tror ikke, at der er tale om short-covering i aktien.

- Der er ingen store short-positioner i aktien. Samlet er der lånt 5,2 mio. aktier ud i den, og det tal har været oppe omkring 6-7 mio. stk. for en måned siden, oplyser han.

INTERESSE FOR FINANS

Finansaktierne lå relativt pænt efter at have været noget presset gennem længere tid. Det er den gruppe, der stiger mest i det brede Stoxx 600-indeks. Jyske Bank faldt dog 0,5 pct. til 281,60 kr., mens Danske Bank steg 1 pct. til 178,60 kr., og Nordea steg 1,8 pct. til 65,85 kr.

- Der er relativt pæn interesse for finansakter ude i Europa, og det smitter af herhjemme, og for Jyske Banks vedkommende nyder aktien også godt af Danske Bank varme anbefaling af aktien onsdag, vurderer Ole Kjær Jensen.

Ude i Europa var tendensen generelt uens med fald i London og Paris og en lille stigning i Frankfurt.

- Jeg sporer generelt relativ pæn interesse i dag, hvilket også generelt er tilfældet ude i Europa, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Genmab havde også en god dag og endte med en stigning på 2,9 pct. i 970,50 kr. Selskabet opjusterede onsdag morgen forventningerne til i år efter stærk salgsfremgang for kræftmidlet Darzalex. Desuden meldte selskabet kort før børslukketid, at det er klar til at præsentere resultaterne fra det såkaldte Castor-studie på en konference 5. juni, hvilket ifølge analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank er hurtigere end ventet.

KONKURRENTNYT TIL DSV

Der var konkurrentnyt til DSV fra schweiziske Panalpina, der må notere et mindre fald i indtjeningen i første kvartal. Schweizerne kom ud af første kvartal med et overskud før skat og renter (EBIT) på 24 mio. schweizerfranc, hvilket er et dyk fra 25,3 mio. schweizerfranc i samme periode året før.

DSV-aktien steg 0,1 pct. til 270,70 kr.

Pandora endte i bunden af C20 med et fald på 3 pct. til 818 kr. Stigende priser på guld og sølv menes at være forklaringen.

RBC-NYT TIL TOP OG TRYG

Royal Bank of Canada har indledt dækning af Topdanmark med anbefalingen "outperform" og et kursmål på 196 kr., mens samme bank har indledt dækning af Tryg med anbefalingen "underperform" og et kursmål på 114 kr.

Topdanmark steg 0,3 pct. til 174 kr., mens Tryg-aktien faldt 0,2 pct. til 128,50 kr.

REGNSKAB FRA MOLS-LINIEN

Mols-Linien leverede kvartalsmelding efter at have været i fokus, fordi Erhvervsankenævnet udskød afnoteringen af rederiet fra fondsbørsen efter en klage fra en gruppe småaktionærer. Beslutningen fra Erhvervsankenævnet fik aktien til at stige 19,7 pct. til 76 kr. onsdag. Torsdag steg aktien til 76,5 kr.

Rederiet meldte om en god begyndelse på året med flere afgange og god påsketrafik. Mols-Linien fastholdt forventningerne til 2016 om et resultat efter skat på 90-110 mio. kr. og fortalte, at der er foretaget oliesikring for 2016, 2017, 50 pct. af det forventede olieforbrug for 2018 og 10 pct. af det forventede olieforbrug for 2019.

Gyldendal skulle også levere kvartalsmelding, men ved lukketid var der endnu ikke kommet noget.