Aktier: Novozymes indtager scenen

Novozymes og Vestas vil stjæle rampelyset på det danske aktiemarked tirsdag morgen.

For Novozymes er det regnskabet for fjerde kvartal, der vil udstikke retningen, mens Vestas formentlig stadig vil få opmærksomhed, efter at det mandag kom frem, at selskabet har mulighed for at sikre sig ordrer i Norge på op til 1000 MW.

I forhold til Novozymes vil der især blive holdt øje med salget af enzymer til vaskemidler, og hvor langt selskabet er med andengeneration af biobrændstof, når selskabet kommer med regnskab tirsdag morgen.

- For mig at se er det specielt vaskemiddeldivisionen, der er afgørende for Novozymes' mere langsigtede ambition om at kunne generere en organisk vækst på 10 pct., siger Morten Imsgard, der senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Novozymes' overordnede tal ventes at vise en salgsfremgang til 3214 mio. kr. i fjerde kvartal fra 2940 mio. kr. i samme periode sidste år. Bundlinjen spår analytikerne vil være forbedret til 606 mio. kr. fra 563 mio. kr.

Novozymes steg mandag op til regnskabet med 2 pct. til 274,3 kr.

Fremgangen skete i et positivt marked, hvor C20 Cap-indekset satte mandag efter en stigning på 1,8 pct. til 830,15.

Vestas var blandt de positive islæt, efter at norske Statkraft midt på eftermiddagen annoncerede, at der var indgået en hensigtserklæring med Vestas vedrørende mølleleverancer til projekter på op til 1000 MW. Gennemførelsen af aftalerne forudsætter, at der træffes endelige investeringsbeslutninger vedrørende projekterne til sommer, oplyste Statkraft.

- Jeg tror stadig, at Vestas vil være i fokus på baggrund af de mulige ordrer, der jo kan løbe helt op i 1000 MW, siger aktierådgiver i Nordea, Jesper Bamberger, til Ritzau Finans.

Mandag steg Vestas med 3,3 pct. til 235. kr.

Der kan tirsdag også ventes opmærksomhed om bankerne, efter Nationalbankens rentesænkning mandag, der gør det sværere for bankerne at tjene penge på deres rentemarginal, da indskudsrenten i Nationalbanken nu er negativ med 0,2 pct. Danske Bank steg dog mandag med 1,5 pct. til 164,5 kr.

Bang & Olufsen levere tirsdag morgen sit halvårsregnskab for 2014/15. Meget af spændingen er dog allerede taget ud, da selskabet kort før jul nedjusterede og offentliggjorde foreløbige regnskabstal. Der er derfor ikke selve tallene, men derimod

retorikken og udtalelserne fra direktørgangen, som der vil blive holdt øje med. Aktien steg mandag med 6,1 pct. til 32,9 kr.

Carlsberg, der steg 0,3 pct. til 481,9 kr, har fået skåret sit kursmål hos JPMorgan. Sent mandag sænkede banken sit kursmål til 425 kr. fra 500 kr. for bryggeriaktien.

Endelig har Nordea løftet kursmålet for Lundbeck med 7 kr. til 116 kr., oplyser Jesper Bamberger. Anbefalingen er uændret "sælg" af aktien, der faldt med 0,5 pct. mandag til 128,2 kr.

/ritzau/FINANS

 

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk