Aktier: Novos vending trak C20 fra plus til minus

Novo Nordisk skilte sig positivt ud med en pæn stigning frem til tirsdag eftermiddag, da bekymrende tal fra konkurrenten Eli Lilly fik aktien til at dumpe nedad i C20-indekset, der i samme takt vendte fra plus til minus og lukkede 0,9 pct. lavere i 1036,54.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

Eliteindekset var i formiddagshandlen oppe at runde 1050,94, og havde dermed lukkerekorden fra 6. juni på 1055,18 inden for rækkevidde, før primært Novo Nordisk og til dels også andre aktier tog en negativ drejning.

NOVO STOPPET AF KONKURRENTNYT

Novo Nordisk fik fra dagens start et godt rygstød fra Nordea, som hævede anbefalingen af aktien til "køb" med et kursmål på 350 kr. fra tidligere "hold". Det var med til at sende aktien et par procent højere til omkring 288 kr., før regnskabet fra Eli Lilly på ny satte fokus på prispresset på diabetesmedicin i USA.

Især salget af Eli Lillys hurtigtvirkende insulin Humalog, der konkurrerer med Novos tilsvarende insulin, Novolog, skuffede i regnskabet og skyldes ifølge Lilly især lavere priser på det amerikanske marked.

- Det er en skuffende udvikling i insulinsalget. En tilbagegang på 14 pct. i USA, hvor forklaringen er lavere priser og rabatjusteringer, giver selvfølgelig anledning til bekymrede miner i forhold til Novo-regnskabet på fredag, konstaterer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Novo-aktien drattede efter regnskabet ned gennem C20 og endte 1,8 pct. lavere i 276,90 kr. I år er aktien dermed faldet 31 pct.

Helt i bunden af C20 lå imidlertid GN Store Nord med et fald på 2,9 pct. til 139,80 kr., uden at der var nyt fremme om selskabet. Bedst i indekset klarede Chr. Hansen sig forud for onsdagens regnskab fra ingredienskoncernen. Positive forventninger til det regnskab løftede aktien med 1,4 pct. til 386,60 kr.

Nordea er også regnskabsaktuel onsdag og faldt forud for den begivenhed med 0,3 pct. til 71 kr.

SKAKO VENDTE RUNDT

Uden for C20 kom årets højdespringer på det danske aktiemarked, Skako, lidt ned på jorden igen. Efter en samlet stigning på 75 pct. over de foregående fem handelsdage faldt aktien tirsdag 19 pct. til 111 kr. I 2016 er Skakos aktie steget med ikke mindre end 147 pct.

Danske Andelskassers Bank var en af dagens højdespringere med en stigning på 17 pct. til 3,03 kr. Det var efter et opløftende regnskab for årets første ni måneder, hvor basisindtjeningen viste fremgang - og kapitalpolstringen ligeså.