Aktier: Novo trækker igen C20 frem - TDC til bunds

Trukket op af fortsat positiver luner omkring særligt Genmab og Novo Nordisk noterer de danske aktier sig en samlet let fremgang fra start onsdag. Foto: Iris Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer

Trukket op af fortsat positiver luner omkring særligt Genmab og Novo Nordisk noterer de danske aktier sig en samlet let fremgang fra start onsdag.

Efter godt ti minutters handel stiger C20 Cap-indekset med 0,4 pct. til 1025,85, og den positive stemning fortsætter dermed, selv om usikkerheden omkring tiltagende afstand mellem verdens centralbanker igen er på højt blus.

I USA faldt aktierne en smule efter dansk lukketid tirsdag - med godt 0,1 pct. målt på S&P 500-indekset - men onsdag morgen indikerer de amerikanske futures stigninger på omkring 0,3 pct., og også i Europa er humøret godt.

NOVO IGEN I FOKUS

Tirsdag var C20 Cap trukket op af blandt andet Novo Nordisk og Genmab, og onsdag morgen markerer de to sig atter helt fremme.

Novo Nordisk stiger med 1,6 pct. til 307,20 kr., efter at det franske finanshus Exane BNP Paribas ifølge data fra Bloomberg News har løftet sin anbefaling af medicinalpapiret til "outperform" fra "neutral".

Kursmålet for aktien er dog samtidig sænket til 350 kr. fra 370 kr. Novo kommer senere på ugen i fokus i forbindelse med den europæiske diabetesforenings konference i sydtyske München, hvor det danske selskab præsenterer flere data fra det opsigtsvækkende og omfattende studie med GLP-1-analogen Semaglutid.

Set over hele 2016 er Novo-aktien dog også fortsat den klart dårligst præsterende i C20-regi med et samlet fald på godt 23 pct.

Genmab stiger med 1,2 pct. til 1037 kr. uden større bagvedliggende nyheder.

TDC PRESSES AF NY KONKURRENT

Fokus er der også på teleselskabet TDC, der igen ser ud til at få hård konkurrence på priserne på det danske mobilmarked, efter at det ellers er lykkes at få løftet priserne over flere omgange i løbet af det seneste år.

Det sker, når lavprisselskabet Tjeep onsdag går i luften med markedets absolut laveste priser. Eksempelvis tilbyder selskabet ifølge dets hjemmeside et normalt abonnement med ti timers tale og fem gigabyte (GB) data for 79 kr., mens man for 89 kr. kan få fri tale og 20 GB data.

Og ifølge Michael Friis Jørgensen, der er analytiker hos Alm. Brand Markets, er det nye selskab en regulær mavepuster til markedet, der endelig ser ud til at have genskabt et bedre prisniveau.

TDC-aktien falder helt i bunden med 1,0 pct. til 36,62 kr. i onsdagens tidlige handel. Dermed falder telepapiret for sjette handelsdag på stribe.

Ingeniørkoncernen FLSmidth kan notere sig, at den amerikanske storbank Goldman Sachs har løftet sit kursmål for aktien til 250 kr. fra 230 kr., mens anbefalingen fortsat er "neutral".

FLS-aktien stiger 0,4 pct. til 250,90 kr. fra start.

MÆRSK-OPSPLITNING NÆRMER SIG

Alt imens sejler den forestående sandsynlige opsplitning af Mærsks forretning umiddelbart nærmere. Konglomeratet har i hvert fald lovet nyt om den fremtidige strategi inden udgangen af tredje kvartal, der slutter med udgangen af september.

Og det tema fylder også fortsat meget i markedet, hvor der spekuleres i, hvad der helt præcist kommer til at ske med de forskellige forretningsben.

Mærsk-aktierne har på det seneste haft en god periode, og tirsdag steg B-aktien i konglomeratet med 1,7 pct., men onsdag falder aktien en smule tilbage - med 0,4 pct. til 10.220 kr.

I aviserne onsdag fylder den forestående børsnotering af Nets en del, efter at selskabet tirsdag fortalte, at det forventer at gå på børsen til en pris på 130-160 kr. per aktie, hvilket vil give en markedsværdi på 26-32 mia. kr. med det foreslåede antal aktier til salg.

CENTRALBANKER I HVER SIN RETNING

Overordnet set er det fortsat verdens centralbanker, der stjæler rampelyset.

Over den seneste uge er der blevet skabt fornyet usikkerhed, efter at Den Europæiske Centralbank (ECB) i sidste uge ikke leverede de lempelser, markedet havde håbet på, mens flere centrale skikkelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentligt har peget på, at det snart er tid til endnu en renteforhøjelse.

Indtil rentebeslutningen, der offentliggøres næste onsdag, er der dog nu stilleperiode hos Federal Reserve, så der venter ikke flere kommentarer fra den front før næste uge.