Aktier: Novo trækker C20 i plus og modsat Europa

Novo Nordisk stiger torsdag middag med 0,7 pct. til 305,80 kr. - og det er den stigning, der gør forskellen for det danske eliteindeks i forhold til de ledende indeks i Europa, der ligger i rødt i både Paris og Frankfurt.

Novo Nordisk stiger torsdag middag med 0,7 pct. til 305,80 kr. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

- Forskellen mellem Euro Stoxx 50 og det danske aktiemarked er lige nu 0,3 pct., hvor vi er i plus. Det er Novos stigning, der vægter tungt. Renser man for medicinalkoncernen, ville billedet være lig det europæiske, siger chefhandleren.

Aktiekursen i Novo Nordisk er med torsdagens stigning i et plus for ugen. Stigningen torsdag kommer på trods af, at tyske Berenberg har sænket kursmålet for Novo Nordisk-aktien, så det nu lyder på 330 kr. mod tidligere 375 kr. Berenbergs anbefaling er fortsat "hold", viser data fra Bloomberg.

ROLIGT FREM TIL RENTEMØDE

Ellers er der generelt meget lidt nyt om aktierne i eliteindekset torsdag middag, hvor C20 Cap ligger i et plus på 0,2 pct. til 1042,6.

- Lige nu er det ECB i eftermiddag og nøgletal, som vi spejder efter. Det, vi vil have en indikation af, er, hvornår der kommer en rentestigning, siger Mads Zink.

Ud over data fra EU og USA blandt andet i form af nytilmeldte ledige kan der også komme lidt gang i Lundbeck, der torsdag eftermiddag får dom i en appelsag omkring brud på konkurrenceloven i EU. Medicinalselskabet tabte i første omgang sagen i 2013 og fik en bøde på 700 mio. kr.

- Vinder Lundbeck sagen i eftermiddag, kan det have en positiv impact på aktien med op til 1,5 pct., vurderer Danske Banks chefhandler.

Lundbeck-aktien falder torsdag middag med 0,5 pct. til 269,70 kr.

Også service- og rengøringskoncernen ISS får opmærksomhed, da den amerikanske storbank Goldman Sachs har løftet kursmålet for aktien til 320 kr. fra 295 kr. Anbefalingen er fortsat "køb" ifølge Bloomberg. ISS-aktien stiger 0,6 pct. til 277,50 kr.

SAS STÅR FOR DAGENS NYHED

Udenfor eliteindekset er der regnskab for tredje kvartal fra luftfartsselskabet SAS, der sætter lidt gang i handlen. Selskabet er kommet ud af perioden med et overskud på 805 mio. svenske kr. efter skat. I tredje kvartal sidste år fik flyselskabet et overskud på 800 mio. svenske kr. Indtjeningen er blandt andet presset ned af en strejke i Sverige i juni.

For hele regnskabsåret 2015/16 venter SAS fortsat et positivt resultat før skat og engangsposter

Aktien steg umiddelbart efter fondsbørsen åbning - men ved middagstid er luften gået ud af aktien, der falder med 0,7 pct. til 14,80 kr.

G4S FÅR HÆVET KURSMÅLET

Vagt- og serviceselskabet G4S har fået løftet kursmålet hos Goldman Sachs til 22,42 kr. fra 17,32 kr. Anbefalingen er fortsat "neutral" ifølge Bloomberg. G4S-aktien stiger 0,1 pct. til 21,49 kr.

I løbet af torsdagen kommer der desuden regnskab for tredje kvartal fra Roblon, der forinden falder 2,8 pct. til 239 kr. Selskabet, der blandt andet producerer kabelfibermateriale og LED-belysning, venter inden regnskabet et overskud før skat på 25 mio. kr. for hele året.

Derudover er der fokus på Nordicom, der ser ud til at kunne komme på britiske hænder, da det pressede ejendomsselskabs hovedaktionær, Park Street Asset Management Limited, vil fremsætte et bud efter at have passeret en ejerandel på 33,33 pct. Nordicom-aktien stiger 19,3 pct. til 2,04 kr.

Slutteligt er der fortsat interesse om Topdanmark, der var i fokus onsdag, hvor finske Sampo fremsatte et købstilbud på 183 kr. per aktie, som følge af at selskabet nu ejer over en tredjedel af forsikringskoncernen og dermed er forpligtet til at komme med et bud. Topdanmark-aktien falder 0,1 pct. til 186,50 kr.