Aktier: Novo tager toppen på stille dag på aktiemarkedet

Novo Nordisk ligger med i toppen i det danske eliteindeks for aktier, C20 Cap, onsdag middag. Aktien stiger med 1,3 pct. til 398,70 kr.

Novo Nordisk tager føringen på dagens C20 Cap. Selskabet oplyser, at en metaanalyse viser en overlegen effekt ved Novo Nordisks egen GLP-1-analog Victoza sammenlignet med en stribe diabetestabletter i klassen af SGLT-2-hæmmere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Medicinalvirksomheden oplyser i en pressemeddelelse, som er sendt ud i forbindelse med den årlige diabeteskonference arrangeret af den internationale diabetesorganisation, IDF, at en metaanalyse viser en overlegen effekt ved selskabets GLP-1-analog Victoza sammenlignet med en stribe diabetestabletter i klassen af SGLT-2-hæmmere.

Oveni kommer, at den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley sent tirsdag sit kursmål for medicinalaktien til 461 kr. fra 424 kr.

Banken anbefaler fortsat "overvægt" af Novo Nordisk, men begrunder kursløftet med medicinalselskabets globale vækstforventninger på insulinområdet og udsigten til yderligere gevinster til aktierne og indtjeningen.

- Novo Nordisk kommer lidt op på Morgans Stanleys opjustering af kursmålet for aktien. Og Genmab, der fik lidt klø i går, kommer igen, siger Jørn Jakobsen, der er chefhandler i Sydbank, til Ritzau Finans.

- Men det er en meget stille dag med et tyndt marked. Regnskabssæsonen er ovre for denne gang, og det ser ud til, at mange har lukket bøgerne for i år, og det afspejler aktivitetsniveauet, siger han.

Ellers fortsætter det danske aktiemarked onsdag det positive momentum, som også gjorde sig gældende i tirsdagens handel. Ved middagstid stiger det ledende C20 Cap-indeks 0,6 pct. til 1061,7. Dermed er eliteindekset på rette vej op til indeksrekorden fra den 5. august, som lød på 1064,72.

- Novo vægter jo hårdt i indekset. Også aktier som Danske Bank, Nordea og Pandora ligger i plus, og det har også indvirkning på C20 Cap. Vi ser jo nogle plusser, der er med til at trække op, siger Jørn Jakobsen.

I bunden ligger medicoselskabet Coloplast, efter at det amerikanske finanshus Goldman Sachs har sænket anbefalingen af aktien til "neutral" fra tidligere "køb", men til gengæld fastholder kursmålet på 580 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Coloplast indtager sidstepladsen i C20 Cap-indekset med et fald på 1,9 pct. til 568 kr.

- Det er den nedjustering fra Goldman Sachs, der spiller ind, siger Jørn Jakobsen fra Sydbank.

Den aarhusianske vindmøllemager Vestas stiger 0,4 pct. til 461,70 kr. Og står det til Nordea, kan selskabets aktie også få medvind fremadrettet på grund af den ordreindgang, der ses i øjeblikket - blandt andet med mandagens ordre på 201 megawatt til EDF Renewable Energy i USA.

- Med det nuværende stærke ordremomentum mener vi, at der er plads til yderligere stigninger den kommende tid. Usikkerhed om en forlængelse af den vigtige amerikanske skattestøtteordning, som ventes besluttet inden længe, kan virke som en bremseklods for aktien. Det er en risikofaktor, men vi ser god sandsynlighed for, at den forlænges, lyder det fra Jesper Bamberger fra Nordea, der har en købsanbefaling på Vestas-aktien.

Blandt sidepapirerne kommer der regnskabsnyt fra Boconcept. Møbelkæden afleverer i løbet af onsdagen regnskab for første halvår af regnskabsåret 2015/16.

For hele året venter selskabet en vækst i omsætningen på 5 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) i niveauet 5-6 pct. Boconcept-aktien falder 2,2 pct. til 268 kr.

Desuden bliver der torsdag aflagt tal fra konvolutproducenten Intermail for fjerde kvartal af regnskabsåret 2014/15, og derfor er onsdag den sidste handelsdag, hvor investorerne kan positionere sig forud for regnskabet. Aktien stiger 6 pct. til 24,90 kr.