Aktier: Novo tager fokus i rødt marked

Det danske aktiemarked åbner negativt fredag, hvor stort set alle aktier i C20 Cap er klædt i rødt, og hvor Novo Nordisk er kommet i søgelyset.

Arkivfoto. Det danske aktiemarked åbner negativt fredag, hvor stort set alle aktier i C20 Cap er klædt i rødt, og hvor Novo Nordisk er kommet i søgelyset. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lundbeck og Genmab var torsdag efter stærke regnskabsresultater medvirkende til, at C20 Cap efter et todages fald på næsten 5 pct. steg med 0,5 pct. til 968,49, men fredag åbner indekset altså negativt med et fald på 0,9 pct. til 959,40.

BERNIE SANDERS BEDER OM UNDERSØGELSE AF NOVO NORDISK

Novo Nordisk får opmærksomhed fredag, efter at den tidligere demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders har bedt det amerikanske justitsministerium og den amerikanske konkurrencemyndighed, Federal Trade Commission, om at undersøge, hvorvidt Novo Nordisk og konkurrenterne Eli Lilly og Sanofi ulovligt har koordineret priser på insulin.

Novo oplyser til Reuters, at det sætter sine priser uafhængigt af andre.

- Jeg tror ikke, at det bliver en stor sag og har svært ved at se, hvorledes man vil dokumentere, at der har foregået et ulovligt prissamarbejde. Men det er klart, at det bringer negativt fokus med sig. Man tager sagen skridtet videre end bare en Twitter-besked. Men jeg tror ikke, at det noget, der rigtigt vil ryste aktiemarkedet, siger Michael Friis Jørgensen, der er analysechef i Alm. Brand Markets.

Novos aktie falder 3 pct. til 229,60 kr. fredag og placerer sig dermed i bundregionen af C20. Aktien kan også være påvirket af, at Bank of America har sænket anbefalingen af aktien til "undervægt" fra tidligere "neutral", ifølge Daily Quint.

Til at gøre Novo Nordisk med selskab ligger Lundbeck-aktien blandt de mest faldende aktier i C20. Aktien i Lundbeck er ellers steget de sidste to dage efter et solidt regnskab og positive analytikerkommentarer.

Aktien falder 2,2 pct. til 236,6 kr.

GN Store Nord lægger sig i toppen af indekset og er som den eneste aktie i plus, efter selskabet leverede et pænt regnskab torsdag.

Aktien stiger med 0,4 pct. til 136,90 kr.

KUN FÅ REGNSKABER I KALENDEREN FREDAG

Fredag runder vi ugens regnskabsvrimmel af med mindre selskabers regnskaber uden for C20 fra Strategic Investments og Djurslands Bank.

Djurslands Bank og Strategic Investments kommer begge med regnskab for tredje kvartal.

Djurslands Bank venter et basisresultat før nedskrivninger, kursreguleringer og skat i intervallet 75-90 mio. kr. i 2016.

Hverken aktien i Djurslands Bank eller Strategic Investmens er endnu handlet fredag.

Derudover er det kommet frem, at SEB Equities har hævet anbefalingen af TDC's aktie til "hold" fra "sælg". Kursmålet er blevet løftet til 35 kr. fra 33 kr. Ændringen er ifølge Bloomberg News dateret den 2. november. TDC-aktien falder knap 1 pct. til 36,32.

Fredag vil der også være fokus på den amerikanske jobrapport, der offentliggøres til eftermiddag, hvor økonomer ifølge Bloomberg News venter, at der blev skabt 173.000 nye job uden for landbruget i oktober mod 156.000 job i september.