Aktier: Novo tager en smule revance efter blodrød fredag

Der er lagt op til en tung uge på regnskabsfronten med blandt andet A.P. Møller-Mærsk, Pandora, DSV, ISS, GN Store Nord og Lundbeck - men mandag kan investorerne lige vende skråen, da der er stille med finansielle resultater fra de danske selskaber.

Foto: Linda Kastrup. Novo Nordisk, der faldt med 15 pct. fredag, stiger mandag morgen med 0,5 pct. til 238,60 kr. efter ændring af anbefalinger og kursmål fra flere finanshuse af aktien.
Læs mere
Fold sammen

Men der er også stadig nok at se til, efter sidste uge hvor Novo-familien tog overskifterne på aktiemarkedet med nedjusteringer fra Novo Nordisk og Novozymes. Begge selskaber skuffede med deres regnskaber for tredje kvartal - og det har siden fået analytikerne til at stå i kø ved lugen med ændringer af kursmål og anbefalinger.

Novo Nordisk, der faldt med 15 pct. fredag, stiger mandag morgen med 0,5 pct. til 238,60 kr. efter ændring af anbefalinger og kursmål fra flere finanshuse af aktien.

- Helt som ventet er Novo blev nedgraderet af en række finanshuse efter regnskabet i fredags. Vi sænker også vore anbefaling til "reducer" fra "køb", siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

C20 Cap-indekset faldt i fredags med 2,2 pct. - det største fald for indekset siden slutningen af juni. Mandag morgen falder indekset med 0,3 pct. til 1002,87. Ud over Novo er der plusser til både Chr. Hansen, Genmab og DSV med omkring 0,4 pct.

- Samlet er det en ret tung uge med mange nøgletal - blandt andet med onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank og fredagens jobrapport. Og så har Clintons e-mailsag jo åbnet lidt for spændingen om det amerikanske valg, siger senioraktierådgiveren til Ritzau Finans.

NOVO I MODVIND

Analytikerne har revurderet deres opfattelser af Novo, og blandt andre har JPMorgan, ABG Sundal Collier og DNB i weekendens løb sat nye kursmål til henholdsvis 225 kr., 320 kr. og 255 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Sidstnævnte har også sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb".

- Der har været nogle voldsomme ændringer i forventningerne fra Novo Nordisk. Det er svært at se, hvordan man kan komme væk fra den stemning, og det er svært at se, hvad der kan løfte kursen de næste seks måneder, siger Martin Munk og fortsætter:

- Jeg tror dog, at aktien vil sunde sig lidt i dag - den faldt "kun" med 12 pct. i USA.

Danske Bank holdt sig heller ikke tilbage fredag, hvor aktien faldt trods et godkendt regnskab for tredje kvartal samt en opjustering. Dansk Bank-aktien droppede 2,2 pct., og faldet fortsætter mandag med 0,4 pct. til 206,80 kr.

KONSOLIDERING PÅ CONTAINERMARKEDET PÅ VEJ

A.P. Møller-Mærsk fik fredag godt nyt i form af stigende fragtrater, og mandag kan der også være gode tegn til containerindustrien. De tre store japanske rederier, K-Line, MOL og NYK Line, slår sig sammen i et fælles selskab fra næste år, og det er i tråd med ønsket fra Mærsk-ledelsen, der tidligere har talt for behovet for konsolidering i branchen for at sikre mindre overkapacitet og dermed bedre rater.

Desuden øger JPMorgan sit Mærsk-kursmål til 11.750 kr. fra 10.750 kr. ifølge Bloomberg. B-aktien i Mærsk falder dog med 0,6 pct. til 10.340 kr.

Coloplast må til gengæld se sit kursmål hakket af JPMorgan, som også skærer i anbefalingen. Det amerikanske finanshus siger nu "undervægt" i stedet for "neutral" og sætter målet til 436 kr. mod før 496 kr. ABG Sundal Collier er gået i den modsatte retning og har hævet anbefalingen til "køb" fra tidligere "hold". Og kursmålet er sat op med 100 kr. til nu 600 kr., viser data fra Bloomberg News.

Aktien er dog i bunden af eliteindekset og falder med 2,3 pct. til 466,20 kr.

Og så kommer der måske nyt om Carlsbergs vietnamesiske investering, Habeco. Ifølge Reuters vil de vietnamesiske myndigheder gå i forhandlinger med Carlsberg om fremtiden for bryggeriet, hvoraf godt 17 pct. tilhører danskerne. Bryggeriaktien falder i de første handler med 0,4 pct. til 608,50 kr.