Aktier: Novo strittede imod store fald i medicinalsektoren

De amerikanske aktieinvestorer famlede sig frem fredag, hvor de forskellige sektorer viste en stærk divergerende udvikling.

Læs mere
Fold sammen

Især medicinal- og sundhedssektoren fik kærligheden at føle med et fald i segmentet på 2,7 pct. i S&P 500-indekset, men Novo Nordisks amerikanske notering holdt næsten skindet på næsen efter en vigtig godkendelse af koncernen nye tredjegenerations-insulin.

S&P 500-indekset lukkede fredag med et fald på under 0,1 pct. til 1931,34. De tunge aktier i Dow Jones stige til gengæld 0,7 pct. til 16.314,67, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset modsat endte dagen med et minus på 1,0 pct. til 4686,50.

Omsætningen nåede det højeste niveau i ugens løb, og der blev omsat 700 mio. aktier på New York Stock Exchange og 1,8 mia. aktier på Nasdaq-børsen.

Dermed blev ugens udvikling til et samlet fald i S&P på 1,4 pct. Dow Jones er faldet 0,4 pct., mens Nasdaq-aktierne er ugens Sorteper med et fald i indekset på 2,9 pct.

- Sundhedsektoren får nogen over nakken i dag. Vi går mod slutningen af kvartalet, og da sektoren har gjort det rigtigt godt i løbet af året, kan det være, at investorerne er overvægtige i medicinalsektoren og justerer deres positioner, siger aktiehandler Mark Kepner fra Themis Trading i New Jersey til Bloomberg News.

De økonomiske nøgletal gav ellers god grund til optimisme. Opgørelsen over den amerikanske vækst viste en stigning på 3,9 pct. i andet kvartal i forhold til første kvartal opgjort i annualiserede tal.

Udviklingen var dermed end en del stærkere end ventet, idet konsensus blandt økonomerne var en vækst på 3,7 pct.

Det private forbrug viste en vækst på 3,6 pct., hvor økonomerne havde ventet en vækst på 3,2 pct.

Desuden viste forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan i september 87,2 i den endelige opgørelse. Den foreløbige havde vist et indeks på 85,7, mens økonomernes estimat lød på 86,5.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, godkendte Novo Nordisks langtidsvirkende insulin Tresiba og gav samtidig et "OK" til kombinationsmidlet Ryzodeg. Det oplyste Novo Nordisk fredag aften inden Wall Streets slutklokke lød.

Meddelelsen løftede Novo Nordisks ADR'er op fra en bund på 54,20 dollar til en slutnotering på 55,01 dollar efter et samlet fald over dagen på 0,2 pct. Lukkekursen svarer med en dollarkurs på 6,6725 til en aktiekurs på 367,05 kr.

I København lukkede Novo Nordisk i 372,80 kr. efter en stigning på 3,1 pct.

Nike-aktien var et af dagens store samtaleemner efter det forskudte første kvartal havde vist overraskende stor fremgang. Papiret steg 8,9 pct.

Apples nye iPhone 6s og 6s Plus blev lanceret fredag, og Apple har tidligere oplyst at slå sidste års rekord på 10 mio. solgte enheder i den første weekend ventes at blive slået. Apple faldt alligevel 0,3 pct.

Kollegaen Blackberry, der længe har kæmpet med at følge med smartphone-udviklingen, aflagde inden åbning et skuffende regnskab for andet kvartal. Aktien droppede 7,7 pct.

Mandag morgen er investorerne igen i defensiven, og de amerikanske aktiefutures handles ved 6-tiden dansk tid med fald på omkring 0,3 pct.