Aktier: Novo stjæler rampelyset på grøn torsdag

De danske aktier er atter i fremgang torsdag formiddag efter et mindre dyk i onsdagens handel. Blandt de førende papirer er TDC efter positive analytikerkommentarer, og også selskaber som GN Group og FLSmidth ligger godt til, selv om en stor del af opmærksomheden også går til Bagsværd og Novo Nordisk, der skal have ny topchef.

Samlet set stiger C20 Cap-indekset med 0,8 pct. til 1045,06. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON

Samlet set stiger C20 Cap-indekset med 0,8 pct. til 1045,06.

Den helt store nyhed torsdag kommer fra medicinalgiganten Novo Nordisk, der fra morgenstunden har oplyst, at topchef Lars Rebien Sørensen stopper ved udgangen af året, og at Lars Fruergaard Jørgensen overtager stolen per 1. januar.

»Det bliver en stor opgave at føre stafetten videre efter Lars, som gennem 16 år som administrerende direktør har stået i spidsen for Novo Nordisks udvikling til en global, særdeles succesrig og højt respekteret lægemiddelvirksomhed,« siger Göran Ando, der er bestyrelsesformand hos Novo Nordisk, i en kommentar til skiftet.

»Beslutningen om at udnævne Lars Fruergaard Jørgensen som ny administrerende direktør er resultat af en meget grundig proces, hvor en række kvalificerede kandidater har været i betragtning. På baggrund af hans evne til at skabe resultater, drive forandring og være en rollemodel for at lede en virksomhed "the Novo Nordisk Way" er bestyrelsen overbevist om, at han er den perfekte afløser for Lars Rebien Sørensen,« fortsætter formanden.

Novo Nordisk-aktien falder med 0,4 pct. til 311,60 kr. efter ellers at have startet dagen højere.

FLS, GN og TDC i TOP

TDC har fået løftet sin anbefaling hos den amerikanske storbank Bank of America - Merrill Lynch, der ifølge Bloomberg News nu anbefaler sine kunder "køb" af TDC-papiret. Tidligere lød anbefalingen på "neutral".

Teleaktien løftes med 2,7 pct. til 37,87 kr.

FLSmidth stiger med 3,2 pct. til 254,10 kr. Ingeniørkoncernens aktie er hjulpet af god form blandt råvareaktierne i Europa generelt. Underindekset for de papirer i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks er den næstmest stigende industrigruppe torsdag.

GN Group er understøttet af, at den schweiziske storbank UBS har løftet sin anbefaling af aktien til "neutral" fra "sælg", mens kursmålet er hævet til 140 kr. fra 110 kr.

Schweizerne har ellers anbefalet af sælge ud af GN-aktierne i godt et år, og derfor giver trækket måske lidt lettelse til GN Store Nord-papiret, der stiger med 2,7 pct. til 147,20 kr.

Mindre regnskaber

Fra regnskabsfronten er torsdagens to store begivenheder tal for første halvår fra softwareselskabet Cbrain, mens tøjselskabet IC Group har aflagt årsregnskab for 2015/16.

Sidstnævnte kom ud af det forskudte regnskabsår med en lille fremgang i omsætningen, der steg til 2665 mio. kr. fra 2638 mio. kr. i 2014/15, mens driftsresultatet (EBIT) løftede sig til 243 mio. kr. fra 207 mio. kr.

På bunden leverede IC Group et nettooverskud på 195 mio. kr. mod et plus på 140 mio. kr. året før.

For indeværende regnskabsår, 2016/17, venter IC Group en omsætningsvækst i lokal valuta på "mindst" 6 pct., mens EBIT-marginen ventes at være på "mindst" 9 pct.

Aktien i IC Group falder med 0,8 pct. til 180,50 kr.

Cbrain opnåede fremgang på toplinjen i første halvår 2016, mens driften gik tilbage, og for hele året fastholdes forventningerne til både top- og bundlinje.

Omsætningen steg i perioden til 38,6 mio. kr. fra 36,6 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere, mens driftsresultatet (EBIT) faldt til 9,8 mio. kr. fra 11,6 mio. kr.

Software-aktien falder med 4,2 pct. til 45,50 kr.