Aktier: Novo-stigning trækker C20 op i samlet plus

Det danske aktiemarked åbner torsdag med mindre udsving, hvor der blandt andet er fokus på A.P. Møller-Mærsk, der har fået løftet sit kursmål, og Novo Nordisk, der stiger.

Efter ti minutters handel ligger eliteindekset, C20 Cap, med en lille stigning på 0,3 pct. til 1080,64.

Det sker efter en positiv stemning onsdag på det amerikanske aktiemarked, hvor der også var stigninger efter dansk lukketid.

I Asien har der ligeledes torsdag morgen været generel positiv stemning, bortset fra det japanske Nikkei-indeks, der faldt på grund af den styrkede yen, som er med til at presse eksportvirksomhederne ned.

»Ser man bort fra Japan, har der været tale om aktiekursstigninger på langt de fleste aktiemarkeder siden i går morges,« skriver Sydbank i sin morgenrapport og fortsætter:

»Det amerikanske aktiemarked sluttede igen i nye rekorder, blandt andet i forventning om at der snart kommer store skattelettelser. Euro Stoxx-indekset steg i går med 0,45 pct., og vi venter, at indekset vil åbne stort set uændret op - måske med en lille pil opad.«

Blandt de danske selskaber er der torsdag morgen fokus på blandt andet A.P. Møller-Mærsk, som har fået løftet sit kursmål hos den britiske storbank Barclays til 11.250 kr. fra 10.750 kr.

Anbefalingen er samtidig fastholdt på det neutrale niveau »ligevægt«, fremgår det af data fra Bloomberg News. Mærsks B-aktie åbner torsdag i 12.180 kr., som er et fald på 0,2 pct.

I toppen af eliteindekset ligger Novo Nordisk med en stigning på 1,2 pct. til 244,80 kr., dog uden selskabsspecifikke nyheder.

Ellers er der småt med nyheder blandt selskaberne i C20 Cap.

SAS stiger ovenpå nyt fra konkurrent

Til gengæld har SAS fået nyt fra sin konkurrent mod nord, da Norwegian torsdag morgen er kommet med regnskab for fjerde kvartal i 2016. Det norske flyselskab kunne for kvartalet fremlægge et overskud på 197 mio. norske kr., som var noget større end ventet, da analytikere adspurgt af SME Direkt havde regnet med 16,2 mio. norske kr.

For 2017 fastholder Norwegian desuden sit mål om en kapacitetsvækst (ASK) på 30 pct.

SAS åbner torsdag i 12,30 kr. efter en stigning på 1,7 pct.

NKT har fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" af ABG Sundal Collier. Finanshuset har også hævet kursmålet til 590 kr. fra 480 kr. NKT-aktien falder 0,8 pct. torsdag til 556 kr. Siden årsskiftet er aktien dog steget 11,5 pct.

Nordea får ligeledes hævet sit kursmål af franske Société Générale til 84,56 kr. fra 67,68 kr., mens anbefalingen fastholdes til "hold". Nordea falder 0,3 pct. til 85,25 kr.

ALK-Abelló stiger efter tabletansøgning

Allergivirksomheden ALK-Abelló har indsendt en ansøgning til de europæiske sundhedsmyndigheder om at få lov til at sælge en allergitablet til at afhjælpe bynke-ambrosie-allergi. Tabletten er allerede godkendt til salg i USA og Canada. ALK-Abelló åbner torsdag med en stigning på 0,7 pct. til 933 kr.

United International Enterprises, der blandt andet producerer palme- og kokosolie, kan få positiv opmærksomhed torsdag, idet selskabet har fået 9,9 mio. dollar - eller lige knap 70 mio. kr. - i et forlig med skattemyndighederne i Malaysia.

Sagen handler om kildeskat på aktieudbytter fra plantageselskabet United Plantations Berhad, som UIE's datterselskab har en ejerandel i. Det dækker over udbytter i perioden 2006-2013, oplyser UIE i en fondsbørsmeddelelse.

UIE's aktie åbner uændret i 1245 kr.

Ud på eftermiddagen vil der komme årsregnskab fra bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard, som er ejet af selskaberne Monberg & Thorsen, der torsdag morgen åbner uændret til 275 kr., og Højgaard Holding, der stiger 0,4 pct. til 270 kr.

For 2016 forventer MT Højgaard-koncernen en omsætning omkring 6,8 mia. kr. og et driftsresultat (før eventuelle særlige poster) på omkring 75 mio. kr.