Aktier: Novo skyder frem i positivt aktiemarked

Det danske aktiemarked svinger sig som ventet op fra onsdagens start, hvor der blandt andet er fokus på medicinalgiganten Novo Nordisk, som har fået gode nyheder i relation til et af sine midler på det amerikanske marked.

Foto: GUILLAUME SOUVANT. Et uafhængigt ekspertpanel anbefaler, at amerikanske myndigheder godkender kombinationsproduktet Ideglira.
Læs mere
Fold sammen

Kort efter markedsåbning ligger det danske C20 Cao-indeks 0,7 pct. højere i 1045,67. Det følger ovenpå en tirsdag, hvor eliteindekset gik 1,3 pct. frem i 1039,00.

Op til onsdagens handel havde både amerikanske og europæiske aktiefutures peget mod en positiv start. Det var især afledt af tirsdagens stærke data for boligsalget i USA, som havde været med til at løfte Wall Street i tirsdagens handel.

Novo stiger efter anbefaling

Blandt de danske eliteselskaber er der interesse om Novo Nordisk, der stiger 2,7 pct. til 374,30 kr. Det følger efter en tirsdag, hvor et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) enstemmigt anbefalede selskabets kombinationsprodukt Xultophy (Ideglira) godkendt på det amerikanske marked.

»Det var ventet, at det ville blive anbefalet godkendt. De dokumenter, der blev fremlagt før mødet, var selvfølgelig kritiske, men i forhold til hvad vi tidligere har set fra FDA, synes jeg egentlig, at frygten for et negativt udfald var dæmpet,« siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

»Mødet blev afholdt i en rigtig god tone, synes jeg, og afstemningsresultatet afspejler jo også, at Xultophy er et rigtig godt middel, der skal anbefales godkendt,« fortsætter han.

Banken følger USA-kolleger

I tirsdagens amerikanske handel gav det medvind til flere af finansaktierne på udsigten til forventede højere renter. Herhjemme er der også stigninger til flere af bankerne, idet Danske Bank går frem med 0,3 pct til 186,20 kr., mens Nordea løfter sig med 1,2 pct. til 64,05 kr., og Jyske Bank tager et hop på 0,4 pct. til 260,80 kr.

Inden for energisektoren bliver der i disse dage afholdt den årlige konference hos den amerikanske brancheorganisation for industrien, American Wind Energy Association (AWEA). Det er med til at sætte fokus på vindmølleproducenten Vestas, som stiger 1,3 pct. til 455,70 kr.

Bryggerifusion betinget godkendt

Fra bryggeribranchen gav EU-Kommissionen tirsdag en betinget godkendelse til AB Inbev i forhold til at købe branchekollegaen Sabmiller.

Flere analytikere venter dog ikke, at det får nogen større betydning for Carlsberg, der heller ikke ventes at købe nogle af de europæiske aktiviteter, som Sabmiller skal afhænde i forbindelse med den betingede godkendelse. Carlsberg-aktien ligger onsdag morgen 0,7 pct. højere til 637,50 kr.

Coloplast, der falder 0,2 pct. til 504 kr., er kommet under luppen hos Kepler Cheuvreuxs, og finanshuset indleder dækning af aktien med anbefalingen »reducer«. Kursmålet fastsættes til 440 kr., fremgår det af data fra Bloomberg.

Flere regnskaber uden for C20

Blandt de danske sidepapirer er der onsdag kommet en del regnskaber, hvor et af dem er kommet fra Nordic Shipholding, som ligger uændret i 1,08 kr. Selskabet noterede tilbagegang på både toplinjen, driften og bundlinjen i første kvartal, men hvor der dog fortsat var sorte tal på bundlinjen. Og for hele året fastholder koncernen sine finansielle forventninger.

Scandinavian Tobacco Group, der ligger uændret i 108 kr., har med regnskabet for første kvartal kunnet fremvise en lille forbedring i såvel omsætning som driftsresultat, og koncernen fastholder sine forventninger til hele året.

Atlantic Petroleum, der stiger massive 20 pct. til 12 kr., har ganske vist præsenteret et underskud på knap 40 mio. kr. med regnskabet for første kvartal. Men olieselskabet har derudover kunnet melde om en låneaftale på op til 8 mio. pund - svarende til knap 80 mio. kr. - med London Oil and Gas.

Resten af onsdagen kommer der regnskaber fra A&O, Arkil og Bording. Inden offentliggørelserne stiger A&O 0,7 pct. til 2040 kr., mens Arkil går 0,7 pct. tilbage til 980 kr., og Bording ligger uændret i 796 kr.

Desuden har svenske Handelsbanken indledt dækning af det aarhusianske konglomerat Schouw & Co med den positive anbefaling "køb" og et tilhørende kursmål på 500 kr. Schouw-aktien stiger 1,7 pct. til 380 kr.