Aktier: Novo rammer bunden i grønt C20

Det danske aktiemarked åbner som ventet højere og med Novo Nordisk i negativt fokus.

Novo Nordisk er et af tre medicinalselskaber, der sagsøges af en gruppe patienter ved en domstol i USA for at have koordineret priserne på medicin, skriver Reuters.. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Onsdag åbner C20 Cap-indekset med en stigning på 0,3 pct. til 1067,40, men med fald til Novo Nordisk på 1,7 pct. efter meldingen om Jakob Riis' opsigelse som Novo Nordisks USA-direktør.

Han vil blive afløst af Doug Langa, der i forvejen er ansat i medicinalkoncernen.

Jakob Riis har tidligere været spekuleret som kandidat til stillingen som topchef hos Novo Nordisk, men det blev i stedet Lars Fruergaard Jørgensen, der tog over efter Lars Rebien Sørensen.

IC Group nedjusterer sine forventninger til regnskabsåret 2016/2017. Udviklingen i suppleringssalg til engroskunder, hovedsageligt hos Tiger of Sweden, gør, at omsætningen nu ventes at blive 5-6 pct. i lokal valuta. Det er en nedjustering, da skønnet tidligere var "mindst 6 pct."

IC Group skal desuden rokere i bestyrelsen og samtidig fjerne aldersgrænsen for bestyrelsesmedlemmer, og derfor kalder selskabet til ekstraordinær generalforsamling. IC Group åbner onsdag i 166 kr. efter et fald på 0,9 pct.

Veloxis kom ud af 2016 med et tab efter skat på 10,1 mio. dollar, og kontantbeholdningen er reduceret til 3,4 mio. dollar. Det fremgik af Veloxis' regnskab, der blev præsenteret efter børslukketid tirsdag.

Biotekselskabets ledelse vurderer, at selskabets nuværende finansiering inklusive lånefaciliteter rækker, selv om den anerkender, at der er usikkerhed forbundet med prognosen. Onsdag åbner Veloxis-aktien i 1,12 kr. Det er en stigning på 0,9 pct.

Shippingvirksomheden Norden kom ud af fjerde kvartal af 2016 med et overskud på driftsindtjeningen før renter, skat, af- og nedskrivninger (EBITDA) på 2,9 mio. dollar. Det viser tørlast- og produkttankrederiets regnskab for oktober, november og december, som er blevet offentliggjort onsdag morgen.

Kursen på aktien er ved åbning onsdag faldet med 1,1 pct. er nu i 132,2 kr.

Sydbank sluttede et "meget tilfredsstillende" 2016 af med sit største overskud siden 2007 og en stor vækst i udlodningen til aktionærerne. Til gengæld er det ikke helt sikkert, at 2017 igen vil give fremgang på bundlinjen. Det fremgår af Sydbanks årsrapport for 2016, der blev fremlagt onsdag.

Sydbanks aktie er steget med 1,9 pct. til 247,3 kr.

DSV får lidt medvind fra regnskabet fra sin schweiziske konkurrent Kuehne + Nagel, der øgede overskuddet i fjerde kvartal trods en mindre tilbagegang på toplinjen. DSV åbner onsdag i 343,9 kr. efter et fald på 0,4 pct.