Aktier: Novo og Vestas fører an i solskinsramt C20

Der er forårsstemning over stort set hele linjen blandt de danske eliteaktier tirsdag, og især Novo Nordisk og Vestas trækker for.

Læs mere
Fold sammen

I hele C20 Cap er kun en enkelt aktie i rødt, og den brede fremgang løfter indekset 1,3 pct. til 1025,77 point. Dermed er indekset kun et mulehår fra den hidtidige lukkerekord på 1030,34.

Det er blandt andet efterdønningerne fra den kinesiske lempelse af reservekravene til de kinesiske banker, der stadig slår ind over aktiemarkedet.

- Investorerne er fortsat ret glade. Og det er Kina, der er med til at løfte stemningen. Kina er en af de vækstmotorer, der skal holde dampen oppe. Investorerne frygter, at Kina går ned i gear. Men weekendens lempelser viser, at man er parat til at handle, siger Jesper Bamberger, senior aktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

For indekstunge Novo Nordisk er en positiv anbefaling fra børshuset Oddo & Cie måske med til at give købelyst. Novo stiger med 2,6 pct. til 392,40 kr. og topper indekset. Kursmålet fra investeringsbanken lyder på 450 kr.

Vestas er også med i toppen med en fremgang på 2,0 pct. til kurs 317,30. Der er dog ikke de store, positive nyheder ude om vindmølleselskabet tirsdag, ud over at Goldman Sachs har hævet kursmålet for Vestas-aktien med en tier til 390 kr.

Danske Bank og Pandora er også pænt med, efter at begge selskaber har fået pyntet på kursmålene. For Pandoras vedkommende er det Danske Bank, der hæver kursmålet med 150 kr. til 770 kr. Samtidig fastholdes anbefalingen "køb". Siden nytår er Pandora steget over 39 pct., men fremgangen fortsætter tirsdag med et løft på 1,7 pct. til 701,50 kr.

Danske Bank har tirsdag fået hævet sin anbefaling af Morgan Stanley til "overvægt" og stiger 1,4 pct. til 196,60 kr.

TDC's investorer har kunnet se hele tre konkurrenter offentliggøre regnskaber for første kvartal, nemlig den svensk-finske telekæmpe Teliasonera, teleselskabet "3" og svenske Tele2.

- Kundevæksten hos Telia er lidt højere, end jeg havde forventet, og det tyder på, at kunderne er forsvundet ud af TDC's forretning. Det lugter i hvert fald af kundeafgang for TDC og nok også med en accelererende tendens i forhold til det, som vi har set igennem de seneste kvartaler. For det ser ikke ud til, at TDC er blevet mere aggressive på prisen, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

TDC-aktien stiger 0,6 pct. til 52,10 kr.

Der kommer også regnskaber for udenlandske selskaber i samme brancher som Novozymes, der stiger med 1,2 pct. til 335 kr., og Chr. Hansen, der stiger med 0,6 pct. til 341 kr.

Novozymes kan skæve til regnskabet fra amerikanske Dupont, der qua overtagelsen af Danisco i 2011 er konkurrent på markedet for enzymer. Og Chr. Hansen kan se frem til nye kvartalstal fra det amerikanske selskab Sensient Technologies Corporation, der er en af Chr. Hansens konkurrenter inden for farver.

Uden for C20-indekset får medicinalselskabet Lundbeck en hånd i ryggen af Nordea, der har hævet kursmålet til 127 kr. fra 115 kr. Aktien stiger knap 2 pct. til 135 kr.

Torm fortsætter sin optur, efter at rederiet mandag kom op på over 90 pct. opbakning blandt långiverne til sin redningsplan. Aktien stiger 10 pct. til 68,80 øre efter et løft på 53 pct. mandag. Planen forventes at medføre en udvanding på 98-99 pct., hvilket med den nuværende børsværdi betyder, at rederiet handler i en teoretisk markedsværdi på 25 til 50 mia. kr.

SSBV-Rovsing er også på vej til at udvande aktionærerne med en rettet aktieemission, der skal sikre fundamentet til den vækst, selskabet selv forventer. Der skal sælges nye aktier og rejses 2,5 til 5,1 mio. kr., hvilet vil udvande de nuværende aktionærer med 10 pct. Aktien er tirsdag uændret i en kurs på 18 øre.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk