Aktier: Novo og TDC tager fokus i ventet grøn start

Det ser umiddelbart ud til, at en lysegrøn start på onsdagens aktiehandel herhjemme venter investorerne, selv om usikkerheden omkring tiltagende afstand mellem verdens centralbanker igen er på højt blus.

Foto: SPENCER PLATT. Det ser umiddelbart ud til, at en lysegrøn start på onsdagens aktiehandel herhjemme venter investorerne, selv om usikkerheden omkring tiltagende afstand mellem verdens centralbanker igen er på højt blus. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

I USA faldt aktierne en smule efter dansk lukketid tirsdag - med godt 0,1 pct. målt på S&P 500-indekset - men onsdag morgen indikerer de amerikanske futures stigninger på omkring 0,2 pct. Samtidig peger de europæiske futures også en spids op.

Trods lidt svagere form ud på dagen brød det danske C20 Cap-indeks tirsdag med tre dages udbrudte fald og noterede et samlet plus på 0,6 pct. til 1021,36 - blandt andet takket være stigninger til Genmab, Mærsk og blytunge Novo Nordisk.

NOVO IGEN I FOKUS

Og netop sidstnævnte kunne meget vel tage fokus igen onsdag, efter at det franske finanshus Exane BNP Paribas ifølge data fra Bloomberg News har løftet sin anbefaling af medicinalpapiret til "outperform" fra "neutral".

Kursmålet for aktien er dog samtidig sænket til 350 kr. fra 370 kr. Novo kommer senere på ugen i fokus i forbindelse med den europæiske diabetesforenings konference i sydtyske München, hvor det danske selskab præsenterer flere data fra det opsigtsvækkende og omfattende studie med GLP-1-analogen Semaglutid.

Tirsdag steg Novo-papiret med 1,3 pct. til 302,30 kr., men set over hele 2016 er aktien den klart dårligst præsterende i C20-regi med et samlet fald på 24,4 pct.

TDC PRESSES AF NY KONKURRENT

Fokus er der også på teleselskabet TDC, der igen ser ud til at få hård konkurrence på priserne på det danske mobilmarked, efter at det ellers er lykkes at få løftet priserne over flere omgange i løbet af det seneste år.

Det sker, når lavprisselskabet Tjeep onsdag går i luften med markedets absolut laveste priser. Eksempelvis tilbyder selskabet ifølge dets hjemmeside et normalt abonnement med ti timers tale og fem gigabyte (GB) data 79 kr., mens man for 89 kr. kan få fri tale og 20 GB data.

Og det tiltag er ifølge Michael Friis Jørgensen, der er analytiker hos Alm. Brand Markets, er det nye selskab en regulær mavepuster til markedet, der endelig ser ud til at have genskabt et bedre prisniveau.

TDC-aktien faldt med 0,7 pct. til 36,99 kr. i tirsdagens handel. Aktien er dermed faldet fem handelsdage på stribe.

Ingeniørkoncernen FLSmidth kan notere sig, at den amerikanske storbank Goldman Sachs har løftet sit kursmål for aktien til 250 kr. fra 230 kr., mens anbefalingen fortsat er "neutral".

FLS-aktien steg 0,6 pct. til 249,90 kr. tirsdag.

MÆRSK-OPSPLITNING NÆRMER SIG

Alt imens sejler den forestående sandsynlige opsplitning af Mærsks forretning umiddelbart nærmere. Konglomeratet har i hvert fald lovet nyt om den fremtidige strategi inden udgangen af tredje kvartal, der slutter med udgangen af september.

Og det tema fylder også fortsat meget i markedet, hvor der spekuleres i, hvad der helt præcist kommer til at ske med de forskellige forretningsben.

Mærsk-aktierne har på det seneste haft en god periode, og tirsdag steg B-aktien i konglomeratet med 1,7 pct. til 10.260 kr.

I aviserne onsdag fylder den forestående børsnotering af Nets en del, efter at selskabet tirsdag fortalte, at det forventer at gå på børsen til en pris på 130-160 kr. per aktie, hvilket vil give en markedsværdi på 26-32 mia. kr. med det foreslåede antal aktier til salg.

CENTRALBANKER I HVER SIN RETNING

Overordnet set er det fortsat verdens centralbanker, der stjæler rampelyset.

Over den seneste uge er der blevet skabt fornyet usikkerhed, efter at Den Europæiske Centralabank (ECB) i sidste uge ikke leverede de lempelser, markedet havde håbet på, mens flere centrale skikkelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentligt har peget på, at det snart er tid til endnu en renteforhøjelse.

Indtil rentebeslutningen, der offentliggøres næste onsdag, er der dog nu stilleperiode hos Federal Reserve, så der venter ikke flere kommentarer fra den front før næste uge.