Aktier: Novo og Pandora sparker C20 i plus

Det danske aktiemarked åbner i grønt mandag morgen, hvor Novo Nordisk er med til et sikre et mindre plus i C20 Cap-indekset.

Foto: Nils Meilvang

Investorerne lader tilsyneladende til at ignorere et sæt svage nøgletal fra Kina, der ellers har sat spørgsmålstegn ved vækstudsigterne i verdens næststørste økonomi.

Efter kort tids handel mandag morgen stiger det danske eliteindeks, C20 Cap, 0,2 pct. til 1038,06, hvilket kommer oven på fredagens fremgang på 0,5 pct.

I toppen finder man medicinalkæmpen Novo Nordisk, der stiger 1 pct. til 402,50 kr. Der er ikke nogen bagvedliggende nyheder til at forklare fremgangen, andet end at selskabet kommer med regnskab for andet kvartal torsdag.

Der er også pæn fremgang til Pandora, som stiger 0,5 pct. til 768 kr. Nordea åbner også i grønt, efter at den britiske storbank HSBC har hævet sin anbefaling af bankaktien til "hold" fra "reducer". Nordea-papiret stiger 0,4 pct. til 84,70 kr.

Plusser er der også for DSV, der tirsdag er aktuel med regnskab, hvorfor mandagen er sidste chance for investorerne til at positionere sig op til regnskabet.

I den anden ende af C20 Cap-indekset finder man Carlsberg, der har fået branchenyt fra konkurrenten Heineken, som er kommet med regnskab for første halvår af 2015.

Den hollandske rival har haft fremgang på stort set alle områder undtagen Central- og Østeuropa, som også har været et problembarn for Carlsberg over de seneste år. Bryggeriaktien sætter sig 0,6 pct. til 599,50 kr.

Uden for det fine selskab har der været nyt fra det færøske olieselskab Atlantic Petroleum, der har meddelt, at det overvejer en række strategiske muligheder såsom fusion, salg eller partnerskaber. Selskabet, som er hårdt presset af den lave oliepris, fremhæver i meddelelsen, at dets aktiviteter næste år ikke er finansierede. Olieaktien dykker 2,8 pct. til 34,70 kr.

Kursfald er der også til biotekselskab Bavarian Nordic oven på en omtale i dagbladet Børsen, der har en artikel med den amerikanske hedgefond Kerrisdale, som har "shortet" 2,7 pct. af biotekselskabet og dermed satser hårdt på et kursfald.

Hedgefonden opfordrer blandt andet storinvestorer til at sælge ud af beholdningerne. Bavarian-aktien falder 2,5 pct. til 313 kr., men er dog stadig oppe med 58,2 pct. i 2015.

I den mere kuriøse afdeling kan investorer med hang til fodboldaktier notere sig, at Brøndby IF søndag led det tredje nederlag i træk i Alka Superligaen, da klubben fra Vestegnen tabte 0-2 til Hobro IK. Dermed må Brøndby IF tage til takke med en næstsidsteplads i landets bedste fodboldrække. Aktien falder 4,5 pct. til 1,71 kr.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk