Aktier: Novo og Genmab tyngede C20 i minus

Novo og Genmab i bunden af det danske C20 Cap-indeks mere end udlignede en stigning til Vestas-aktien, og da onsdagens handel sluttede, havde C20 Cap flyttet sig til 955,27 eller med 0,2 pct. i forhold til slutniveauet tirsdag.

Genmab tabte 1,4 pct. til 1233 kr. - endda selv om kursmålet for aktien blev løftet til 1900 kr. fra 1650 kr. af analytikerne hos Bryan Garnier & Cie tirsdag aften efter endnu en markedsføringstilladelse i USA til Darzalex, så kræftmidlet fremover vil kunne benyttes tidligere i behandlingen af knoglemarvskræft. Det gav Genmab en milepæl-gevinst og anledning til en markant opjustering.

- Men der var jo i realiteten blot tale om fremrykning af nogle indtægter, vi vidste ville komme i 2017. Så for 2016 og 2017 tilsammen er der ingen ændring. Og måske er det det, der er ved at gå op for flere nu, antager aktiehandler i Jyske Bank Kim Sejdelin som en mulig forklaring på onsdagens kursdyk for biotekaktien.

NOVO RAMT PÅ BLØDERMEDICIN

Novo-aktiens nedtur på 1,5 pct. til 220,70 kr., kan ifølge Kim Sejdelin ses i sammenhæng med, at Berlingske Business i dagens avis skriver, at medicinalkoncernens milliardstore forretning inden for blødermedicin - hæmofili - risikerer at blive ramt, hvis schweiziske Roche i slutning af 2017 kommer med et nyt konkurrerende produkt.

- Men der er også et generelt underliggende salgspres på aktien på grund af salgssituationen i USA, noterer aktiehandleren og bemærker, at Novo i øvrigt har meldt ud om det konkurrerende bløderprodukt, som den danske medicinalkoncern har taget højde for.

Med i bunden af onsdagens C20-indeks sluttede Coloplast, der har fået et sænket kursmålet hos tyske Berenberg til 400 kr. fra tidligere 440 kr., mens anbefalingen "sælg" fastholdes. Finanshuset peger blandt andet på, at marginerne ser ud til at stagnere for Coloplast i 2017, hvilket selskabets forventninger til 2016/17 for nylig også cementerede. Og derfor er aktien for dyr, mener Berenberg.

Coloplast faldt 438,90 pct. til 1,2 kr.

Med til historien om de tre farma/medicinal-aktier hørte, at farma-indekset i det amerikanske S&P 600-indeks torsdag eftermiddag lå til et tab på 0,35 pct. og dermed lagde sig i den nederste halvdel af S&P 600-indekset.

BLØDERE TRUMP LØFTEDE VESTAS

Vestas-aktien lukkede i toppen af C20 med et plus på 1,9 pct. til 440,20 kr.

Og her var det mildere morgentoner fra den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, der ifølge Kim Sejdelin spillede ind. I et stort interview med New York Times nedtoner Trump sin hårde retorik i klimaspørgsmålet og afviser nu ikke at blive i klimaaftalen fra Paris.

Under indtryk af Trumps stejle holdning i klimaspørgsmålet under valgkampen dykkede netop Vestas-aktien, da det viste sig, at Trump bliver USA's næste præsident. Det står dog fortsat klart, at Trump ikke er begejstret for vindmøller.

VESTJYSK BANK FALDT EFTER OPJUSTERING

Blandt sidepapirerne kom Vestjysk Bank med regnskab for årets tredje kvartal. Banken opjusterede forventningen til et basisresultat før nedskrivninger på 400-450 mio. kr. fra tidligere 350-400 mio. kr. Men bankdirektøren, Jan Ulsø Madsen, udtalte, at banken sandsynligvis skal skaffe flere penge, hvis den skal opfylde Finanstilsynets solvenskrav. Bankaktien faldt 6,7 pct. til 11,20 kr.

Royal Unibrew ventede med sit kvartalsregnskab til efter børslukketid onsdag eftermiddag. Forinden steg aktien 1,7 pct. til 296,80 kr.

Regnskabet fra den den grafiske koncern F.E. Bording, der blandt andet også laver markedsføring og medierådgivning for virksomheder, var på niveau med sidste år, men på grund af lavere end ventet grafisk omsætning og bruttomarginal samt omstruktureringsomkostninger i fjerde kvartal blev forventningerne til hele året sænket, oplyste koncernen. Aktien faldt 1,9 pct. til 785 kr.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk