Aktier: Novo og Genmab rykker hver sin vej i eliteindeks

Novo Nordisk starter ugen ud i plus - og det er sjette handelsdag i træk, at aktien stiger. Det skyldes, at aktiekursen er nået et niveau, der gør, at der er kommet mere risikovillighed blandt investorerne.

Læs mere
Fold sammen

Det siger Kim Sejdelin Christensen, der er aktiehandler hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

- Novo har gjort det pænt de seneste dage. Og vi kan se, at der er flere, der er villige til at gå ind i aktien. Der er dog stadig usikkerhed på det amerikanske marked med hensyn til medicinalpriserne. At Novo så har præparater af høj kvalitet spiller en mindre rolle, da det her er prisen, det drejer sig om. Og så er man lige glad med, at man ikke får det, der står på øverste hylde, siger Kim Sejdelin Christensen.

Novo Nordisk stiger med 1,4 pct. til 243 kr. mandag middag. Forrige fredag kostede en Novo-aktie 231,60 kr. Med plusset ligger Novo bedre i svinget end sine europæiske kolleger, hvor sektoren ligger til et plus på 0,5 pct. i det brede Stoxx 600-indeks.

Samlet ligger eliteindekset C20 Cap til et plus på 0,2 pct. til 1082,45 og er dermed tæt på den hidtidige lukkerekord, der har to uger på bagen og lyder på 1082,63.

FORTSAT SVÆRT FOR GENMAB

I den modsatte ende ligger Genmab og dropper med 1,9 pct. til 1317 kr. efter et fald i fredags på 5,0 pct. Biotekselskabets nedtur begyndte i fredags, da det kom frem, at Genmab og partneren Janssen droppede at udvikle kræftmidlet Darzalex som solobehandling i lymfekræftformen non-Hodgkin lymfom (NHL).

Efterfølgende har Handelsbanken sænket sin anbefaling af Genmab-aktien til "reducer" fra tidligere "akkumuler", mens kursmålet er skruet ned til 1407 kr. fra 1516 kr.

- Det er vanskeligt at sige, hvor den her nedtur skal ende. Mange havde sat deres lid til, at "the sky was the limit" i forbindelse med potentialet i Darzalex - men nu spørger mange, hvad det kan bruges til, siger Jyske Banks aktiehandler.

- Der skal ny sikkerhed frem - det kan være i form af data fra studier - så man kender potentialet for midlet. Værdien af Genmab står og falder med Darzalex, siger Kim Sejdelin Christensen.

FOKUS PÅ POLITIK OG NØGLETAL

Generelt er der nyhedsfattigt på finansmarkederne, og de europæiske markeder ligger - som det danske - og svinger omkring nulpunktet.

Mandagens makroøkonomiske højdepunkt ventes at være ISM-indekset fra USA, der præsenteres klokken 16 dansk tid. Onsdag kommer der referat fra den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, seneste rentemøde, sidst på ugen mødes den amerikanske præsident, Donald Trump, med den kinesiske ditto, Xi Jinping, og fredag offentliggøres den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for marts.

- Der er ikke de store nyheder på selskaberne - og generelt handles de europæiske markeder fladt. Der er stilhed før noget, der kan blive til et blæsevejr. Ser man på mødet mellem Trump og Xi, så er det handelsrestriktioner, der præger forventningerne. Som det ser ud lige nu, har USA et handelsunderskud i forhold til Kina. Og det ventes, at det er noget, Trump vil gøre noget ved, vurderer Kim Sejdelin Christensen.

PARTNERAFTALE BOOSTER AKTIE

Uden for eliteselskabet har biotekselskabet Veloxis indgået en partneraftale med Taiba Healthcare om at få registreret og markedsført midlet Envarsus på en række markeder i Mellemøsten og Nordafrika. Veloxis modtager som led i aftalen en forudbetaling og en fast salgspris, ligesom der er aftalt salgsmilepæle baseret på visse salgsmål, oplyser selskabet.

Veloxis-aktien stiger med 8,5 pct. til 1,15 kr. mandag middag.

Desuden bliver Banknordik mandag handlet uden retten til det ekstraordinært store udbytte på 30 kr. per aktie. Aktiekursen falder 26,50 kr. svarende til 19 pct. til 113 kr.