Aktier: Novo og Genmab presser dansk marked i rødt

Det danske aktiemarked er præget af kursfald mandag, hvor Novo Nordisk, Genmab og Pandora er under størst pres blandt de største aktier.

Foto: Drew Angerer. Arkivfoto. Det danske aktiemarked er præget af kursfald mandag, hvor Novo Nordisk, Genmab og Pandora er under størst pres blandt de største aktier.
Læs mere
Fold sammen

Omkring middagstid falder C20 Cap-indekset 0,8 pct. til 1159,07. Det er primært en svækkelse af dollar og justeringer af kursmål, som er i fokus, inden den danske regnskabssæson for alvor kommer op i gear i starten af august.

»Dollar er blevet svækket på det seneste i forhold til euro, og det påvirker igen markedet i dag, hvor især dollareksponerede selskaber som Novo Nordisk og Pandora er ramt.«

»Men det er også et meget sommerstille marked, hvor der ikke skal meget til at rykke kurserne,« siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør for aktier i Sydbank.

PRES PÅ NOVO OG GENMAB

Novo Nordisk ligger nederst i C20 med et fald på 2,4 pct. til 266,80 kr. og har selskab af Genmab, hvor det kan spille ind, at investeringsbanken Carnegie ifølge Bloomberg har sænket anbefalingen af aktien til »hold« fra »køb«.

Genmab-aktien falder 1,5 pct. til 1416 kr., mens Pandora følger efter med et dyk på 1,2 pct. til 689,50 kr.

I den anden ende af C20 er Mærsk i fokus, da finanshuset Equita har løftet kursmålet for aktien med 11 pct. til 14.000 kr. og gentaget den neutrale anbefaling »hold«. Mærsk-aktien stiger 0,1 pct. til 13.620 kr.

GN Store Nord-aktien er også at finde i det øvre luftlag af C20, efter at schweiziske UBS har hævet kursmålet for aktien til 186 kr. fra 171 kr. GN-aktien stiger 0,1 pct. til 189,10 kr.

Carlsberg har også været under luppen, da finanshuset Berenberg har hævet kursmålet til 652 kr. fra 577 kr., mens anbefalingen fortsat er "hold". Carlsberg-aktien ligger 0,2 pct. lavere i 687,50 kr.

NETS TAGER FOKUS

Nets og kollegerne i betalingsbranchen fortsætter med at få opmærksomhed efter en række store handler i sektoren på det seneste, hvor Nets også har meldt ud, at der har været købsinteresse. Deutsche Bank har skruet op for kursmålet, så det nu lyder på 175 kr. mod tidligere 153 kr.

»Vi fastholder også vores positive syn på Nets, hvor enhver henvendelse om opkøb bør involvere en pæn præmie i forhold til afregningskursen ved børsnoteringen på 150 kr., og hvor den fundamentale forretning fortsat vil være overbevisende selv uden en købsaftale,« skriver Deutsche Bank i en analyse.

Trods det løftede kursmål falder Nets-aktien 0,2 pct. til 149,50 kr.

Der er pres på flysektoren oven på regnskab fra lavprisgiganten Ryanair, der kunne melde om rekordoverskud i første kvartal, men til gengæld forventer pres på flypriserne i år og næste år. På det danske marked falder SAS-aktien 4,6 pct. til 14,70 kr.