Aktier: Novo og Demant anfører positivt C20

Der hersker en positiv stemning på det danske aktiemarked fra ugestarten mandag morgen, hvor også de øvrige børser i Europa generelt viser gode takter.

De amerikanske børser steg hen mod børslukningen i USA fredag, og det bidrog mandag til stigende asiatiske aktiekurser - og nu også til fremgang på børserne i Europa.


Herhjemme ligger C20 Cap-indekset efter ti minutters handel 0,7 pct. højere i 1036,60. Sværvægteren Novo Nordisk bidrager til fremgangen med en stigning på 1,1 pct. til 392,10 kr., blandt andet efter positive mediehistorier i Berlingske i weekenden om Novos satsninger på fremtidige vækstdrivere. Derudover har Økonomisk Ugebrev Formue givet aktien en "solid købsanbefaling" med et kursmål på 450 kr.


I toppen af det danske eliteindeks ligger også William Demant med en stigning på 1,2 pct. til 533,50 kr. Høreapparataktien revancherer sig dermed fra faldet på 0,8 pct. fredag, da selskabet kom med halvårsregnskab. Investorerne kan i øvrigt se frem til en ny uge med interessante regnskaber.


Ugens regnskabsstrøm indledes mandag med regnskab fra Royal Unibrew, mens der tirsdag kommer regnskaber fra Jyske Bank og onsdag fra Carlsberg, Lundbeck og Vestas.


Royal Unibrew gør regnskabsstatus i eftermiddag og kan komme i fokus både op til og efter rapporteringen. Et af de store spørgsmål er, hvorledes det kølige sommervejr har påvirket årsforventningerne. Seneste prognose fra selskabet er en omsætning på 5900-6100 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på 1100-1200 mio. Driftsresultatet (EBIT) ventes at blive 790-890 mio. kr. Inden regnskabet ligger aktien 1,1 pct. højere i 221,60 kr.

Derimod er der pres på aktierne i A.P. Møller-Mærsk, efter at svenske SEB har sænket sin anbefaling af aktien til ”hold” fra "køb". Kursmålet er samtidig skåret til 13.500 kr. fra 15.000 kr. Mærsk B siver 0,6 pct. til 12.540 kr.


I bunden af C20 ligger dog Genmab med et fald på 1,3 pct. til 630,50 kr. Selskabets administrerende direktør, Jan van de Winkel, solgte den 14. august 150.000 aktier for 93 mio. kr. Det er Jan van de Winkels hensigt, at størstedelen af indtægterne fra dette salg af aktier skal geninvesteres i Genmab-aktier via udnyttelse af warrants, hvoraf nogle er tæt på at udløbe, samt anvendes til at betale skat i forbindelse med geninvesteringen i Genmab-aktier.


Dagens mest stigende aktie er at finde blandt sidepapirerne, hvor Veloxis stiger 9,8 pct. til 1,12 kr. efter en meddelelse fra selskabet søndag om, at det har fået tildelt orphan drug-status i USA til sit lægemiddel Envarsus XR til forebyggelse af organafstødning i patienter, der konverterer fra Tacrolimus med umiddelbar frigivelse.

Torm ligger desuden 4,0 pct. højere i 0,08 kr. Det skal efter alt at dømme ses i sammenhæng med, at Fearnleys har indledt dækning af aktien med anbefalingen "køb" og kursmålet 0,10 kr.