Aktier: Novo og Bavarian stiger i roligt marked

Det danske aktiemarked kom roligt fra start tirsdag med et flertal af røde tal i eliteindekset C20 Cap.

Læs mere
Fold sammen

I toppen af indekset placerer Novo Nordisk sig med en stigning på 0,5 pct. til 396,20 kr.

Novo Nordisk holder tirsdag europæisk diabeteskonference i Stockholm, hvorfra der ventes mange nyheder, og det ser ud til at give investorerne mod på aktien.

Den første nyhed fra konferencen har dog ikke været positiv for den danske medicinalkoncern. Jyllands-Posten Erhverv skriver tirsdag, at den schweiziske medicinalgigant Roche med et nyt bløderprodukt under udvikling kan ramme Novo Nordisks lukrative forretning på det område.

Også Danske Bank følger med i toppen af C20 Cap-indekset med en stigning på 0,4 pct. til 212,90 kr. Banken fik tidligere på morgenen løftet dets kursmål for aktien til 255 kr. fra 245 kr. af Nordea, som venter, at bankens tab bliver lavere end tidligere forventet, og at det kommer til at øge overskuddet.

Også A.P. Møller Mærsk har fået skåret sit kursmål for aktien, nemlig til 10.100 kr. fra 10.800 kr. af Nomura. Mærsk B-aktien falder tirsdag morgen 0,6 pct. til 10.750 kr.

TDC genvandt fodfæste mandag efter den store kursdukkert på næsten 8 pct. fredag, da konkurrenterne Telia og Telenor opgav at fusionere deres danske forretninger. Danske Markets mente, at det seneste fald i TDC-aktien var overgjort og hævede anbefalingen af aktien til "køb". TDC-aktien falder tirsdag 0,9 pct. til 37,77 kr.

Uden for eliteindekset er det biotekselskabet Bavarian Nordic, der tiltrækker sig opmærksomhed. Mandag aften annoncerede selskabet, at det havde landet en kontrakt på levering af ebolavacciner for 9 mio. dollar, svarende til 59,3 mio. kr., til Crucell Holland, som er et selskab hørende til Janssen Pharmaceutical Companies.

Den nye aftale mellem de to partnere er et led i kontrakten med U.S. Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), hvor Janssen er blevet tildelt støtte til den videre udvikling af vaccinen mod ebola.

- Vi synes, det er positivt, at den amerikanske regering via det amerikanske beredskabslager anerkender det og støtter det, som vi også kender det fra kopper-vaccinen. De vil gerne have et lager af ebolavaccinen, og det har en værdi på op til 33 mio. dollar, hvis man også får udnyttet de her optioner, siger senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea.

Fra børsens åbning stiger aktien med 3,7 pct. til 304,50 kr.

Bang & Olufsen er ifølge Dagbladet Børsen snart klar med frasalg af endnu et guldæg. Formand Ole Andersen venter, at salget af det velindtjenende teknologiselskab Icepower er på plads senest ved årsskiftet. Den Struer-baserede virksomhed stiger tirsdag 2,4 pct. til 46,90 kr.

SAS meddeler, at flyselskabet opruster på ruten mellem København og New York. Samtidig lukker SAS dog ruten mellem Stavanger og Houston. SAS-aktien stiger 0,8 pct. til 12,30 kr.