Aktier: Novo Nordisk til tops på diabetes-ja i rødt marked

Novo Nordisk lægger sig onsdag i toppen af det danske C20 Cap-indeks med en stigning på 2,9 pct. til 327,20 kr., efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, tirsdag har godkendt diabetespræparatet Ozempic til salg i USA.

Novo Nordisk lægger sig onsdag i toppen af det danske C20 Cap-indeks med en stigning på 2,9 pct. til 327,20 kr., efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, tirsdag har godkendt diabetespræparatet Ozempic til salg i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I toppen får medicinalgiganten følgeskab af Genmab, der stiger med 1,7 pct. til 1184 kr., i et eliteindeks der falder 0,2 pct. til 1102,59 med 17 ud af 20 aktier i rødt.

I bunden af eliteindekset ligger vindmølleproducenten Vestas, der falder med 2 pct. til 359,40 kr. Danske Bank har onsdag sænket sit kursmål for vindmølleproducenten til 590 kr. fra 675 kr., mens anbefalingen om et køb af aktien gentages.

A.P. Møller Mærsk-aktierne, hvor B-aktien falder med 1,9 pct. til 10.760 kr., og A-aktien falder med 1,8 pct. til 10.270 kr., ligger lige over Vestas. Berlingske Business kunne onsdag berette, at den nye udviklingsaftale omkring Tyra-feltet i Nordsøen formentlig vil negligere udvinding fra en stribe mindre felter.

Ligeledes i bunden af eliteindekset ligger FLSmidth-aktien med et fald på 1,1 pct. til 338,30. Jyske Banks analytikerkorps har onsdag sænket sit kursmål for aktien til 380 kr. fra 410 kr. Banken gentager anbefalingen hold for aktien.

GODKENDELSE PÅ DET STØRSTE MARKED

At Novo Nordisk har fået et ja af FDA til salg af Ozempic i USA, kan få stor betydning for Novo Nordisk indtjening de kommende år, da det amerikanske marked er det største for diabetespatienter.

Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, vurderede tirsdag over for Ritzau, at diabetespræparatet kan opnå et årligt salg på 45 mia. kr.

»Det her er begyndelsen til en periode, hvor vi gradvist vil se Ozempic tage en større del af Novos indtjening. Efter min vurdering vil dette middel inden for 5-10 år udgøre rygraden af omsætningen og indtjeningen i koncernen,« sagde senioranalytikeren tirsdag.

Godkendelsen var ventet, idet FDA's rådgivende komité 18. oktober gav Ozempic flotte ord med på vejen og en positiv anbefaling med stemmerne 16-0.

TRAFIKTAL OG NYE AKTIER

Uden for det danske eliteindeks falder Tryg med 3,5 pct. til 147,50 kr., efter at forsikringsselskabet onsdag har offentliggjort, at det har solgt de 27,4 mio. nye aktier, som tirsdag blev sat i udbud for at finansiere købet af konkurrenten Alka Forsikring.

Udbudskursen var 147 kr. per aktie, hvilket har sikret Tryg et bruttoprovenu på 4 mia. kr.

Tryg skal betale 8,2 mia. kr. for konkurrenten, hvor 2,5 mia. kr. udgør de kontanter, Alka ligger inde med. Tryg vil derudover finansiere købet gennem et lån på 0,5 mia. kr.

SAS-aktien falder med 1 pct. til 19,40 kr.

Onsdag morgen er SAS' norske lavpriskonkurrent, Norwegian, kommet med trafiktal for november, som viste en passagervækst på 11 pct., hvilket er lidt lavere end måneden før, hvor passagerantallet steg med 14 pct.

SAS præsenterer sine trafiktal for november torsdag.

/ritzau/FINANS