Aktier: Novo Nordisk og Danske Bank i bunden af C20

Investorerne på det danske aktiemarked har torsdag morgen fået ganske mange nye informationer at tage hensyn til, da både Novo Nordisk, Danske Bank og Jyske Bank har afleveret regnskab inden åbning.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Investorerne skal desuden vurdere, hvordan de vil tolke udmeldingerne fra Federal Reserve.

Det danske eliteindeks C20 Cap ligger torsdag morgen til et minus på 1 pct. i et niveau på 982,76. Indekset er præget af regnskaber fra Novo Nordisk, Danske Bank og Jyske Bank, der alle tre ligger i bunden.


I USA steg aktierne onsdag, efter at meldingerne fra centralbankens seneste møde viste tegn på god vækst og en mulig snarlig renteforhøjelse. I Danmark er billedet dog anderledes, og Fed-effekten har lagt sig.


- Det ser ud til, at effekten fra Fed-mødet har lagt sig igen. Så det bliver regnskaberne, der vil tage fokus i dag, siger seniorstrategen.

Novo Nordisk kom før børsåbning med et regnskab, som viste et større overskud end ventet, men også bød på forsigtige forventninger. Medicinalgiganten omsatte for 26,8 mia. kr. mod 22,2 mia. kr. i samme periode året før. Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 27,1 mia. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

- Tallene er nogenlunde som forventet. Og forventningerne er lidt forsigtige - så jeg tror, at aktien kan sætte sig lidt i dag. Det bliver ikke meget - men lidt kan den godt, siger Jesper Bamberger.


Aktien kan desuden også presses af dystre meldinger fra den franske konkurrent Sanofi, der har sænket sine diabetes-forventninger frem mod 2018.


- Der er pres på markedet, og det er klart, at Novo gør det godt. Men Sanofi sender et signal om hård konkurrence på diabetes-markedet i de kommende år. Samtidig kan man ikke sige, at Novos vækst i 2015 og 2016 blæser os bagover. Så jeg tror, at det her kan få effekt, siger Michael Friis Jørgensen.


Novo Nordisk-aktien falder 4 pct. til 368,8 kr. og ligger nederst i C20 Cap-indekset, skarpt forfulgt af Danske Bank, der også har offentliggjort kvartalstal.


Her havde markedet sat næsen op efter en opjustering af forventningerne til trods for, at de seneste bankregnskaber har vist besvær på toplinjen. Men opjusteringen udeblev.

Banken tjente mindre i tredje kvartal end ventet blandt analytikerne. Bankens nettoresultat viste en stigning til 3668 mio. kr. fra 3274 mio. kr. i samme periode sidste år. Ifølge et estimat fra Ritzau Estimates havde analytikerne ventet et løft i resultatet til 3778 mio. kr. Danske Bank-aktien falder 4 pct. til 187 kr.


Jyske Bank fuldender trioen af C20 Cap-regnskaber torsdag. Banken fik et overskud før skat på 352 mio. kr. mod 517 mio. kr. i kvartalet 2014, der er påvirket af renteudviklingen. Det har ikke tilfredsstillet markedet, der sender aktien 3,2 pct. ned til 337,1 kr.

Transportkoncernen DSV tiltrækker sig ligeledes en smule opmærksomhed efter et særdeles godt regnskab for tredje kvartal onsdag, som fik aktien i rekord. DSV-aktien ligger stort set uændret i et niveau på 282 kr.


Torsdag er sidste chance for investorerne i GN Store Nord til at positionere sig, inden selskabet kommer med regnskab for tredje kvartal fredag. Noget kan tyde på, at investorerne venter godt nyt fra høreapparatkoncernen - i hvert fald ligger GN i toppen af C20 Cap-indekset med et plus på 0,7 pct. til 129,8 kr.


Ingredienskoncernen Chr. Hansen stiger 0,2 pct. til 404,7 kr. Torsdag morgen har finanshuset Goldman Sachs hævet kursmålet til 362 kr., der tidligere havde et kursmål på 330 kr., skriver Bloomberg News. Anbefalingen er "neutral".

Udenfor C20 er Zealand Pharma ramt af Sanofis nedjustering, og aktien falder med 6 pct. til 154 kr. Omvendt stiger Chemometec efter en opjustering af forventningerne, og handlerne sender aktien 5,29 pct. i vejret til 19,9 kr.