Aktier: Novo Nordisk kan trække dansk marked i plus

Novo Nordisk kan stjæle overskrifterne på det danske aktiemarked torsdag, da medicinalkoncernen overraskede positivt på indtjeningssiden i andet kvartal og kom med en mindre opjustering.

Den danske gigant kommer ud af andet kvartal med et driftsresultat (EBIT) på 12,5 mia. kr. - en fremgang fra 8,7 mia. kr. samme periode året før, hvilket samtidig var en del over forventningen blandt analytikerne, der havde regnet med et plus på 11,7 mia. kr. ifølge Ritzau Estimates.

Derimod landede omsætningen som ventet på 27,1 mia. kr., mens Novo Nordisk kom med en mindre opjustering af forventningerne til indtjeningen i lokal valuta.

Sydbank vurderer oven på regnskabet, at Novo-aktien skal en lille smule op i torsdagens handel.

- Der var i forvejen høje forventninger til Novo Nordisk, og jeg synes, at de indfrier dem. De opjusterer overraskende forventningerne til indtjeningen i lokal valuta, og det bør give en kursstigning. Men man skal også være opmærksom på, at markedet nok vil afvente afgørelsen vedrørende Tresiba i oktober i USA, siger senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

En stor fremgang til Novo Nordisk-aktien, der onsdag lukkede i rekordhøje 410,60 kr., kan måske give en ny lukkekord i C20 Cap-indekset, der onsdag satte rekord i 1062,27.

Det er dog langt fra sikkert, da der på de overordnede linjer ellers umiddelbart er lagt op til en rød åbning, hvis det danske marked skal følge tendenser fra USA.

Her var der kursfald efter dansk børslukketid onsdag, og futures ligger også i marginalt minus torsdag morgen. Billedet i Asien er derimod noget mere uens. Futures for det tyske DAX-indeks peger nedad med et fald på omkring 0,5 pct.

Fra morgenstunden har der også været regnskab fra enzymkoncernen Novozymes, hvis resultater derimod landede en spids under forventningerne hos analytikerne.

Toplinjen steg i andet kvartal til 3449 mio. kr. fra 3061 mio. kr. i samme periode året før, men analytikerne havde regnet med en fremgang til 3656 mio. kr.

Driftsresultatet var også under forventningerne, idet enzymgigantens omsætning landede på 930 mio. - en fremgang fra 787 mio. kr. i den tilsvarende periode, men 41 mio. kr. lavere, end analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde regnet med.

I forbindelse med regnskabet justerer Novozymes forventningerne til årets resultat i både opadgående og nedadgående retning.

Enzymselskabet venter nu en salgsvækst i danske kr. på 13-16 pct. i år. Tidligere forudså Novozymes en 2015-salgsvækst i kroner på 16-18 pct. Overskudsgraden (EBIT-margin) ventes til gengæld nu på 27-28 pct. mod en tidligere forventning på om "omkring 27 pct." Novozymes-aktien satte onsdag rekord i 362,70 kr.

Blandt de øvrige selskaber i C20-regi kan der fortsat være fokus på DSV, der de seneste par dage har kørt pænt oven på et bedre end ventet regnskab for andet kvartal, der blev offentliggjort tirsdag.

Efterfølgende har en stribe finanshuse justeret kursmål i opadgående retning, og dermed kan aktien fortsætte opad torsdag, efter at den onsdag lukkede i rekordhøje 387,30 kr.

Smykkekoncernen Pandora, der onsdag lukkede tæt på rekord i 794,50 kr., har også fået positiv opmærksomhed, da svenske SEB ifølge Bloomberg har løftet sit mål for aktien til 1000 kr. og gentabet sin købsanbefaling.

Uden for C20 Cap har North Media aflagt regnskab for første halvår, der viste en vigende omsætning og en stor tilbagegang på driften. Mediekoncernens driftsresultat før særlige poster blev et underskud på 3,5 mio. kr. - mod et plus på 26,7 mio. kr. i den samme periode året før.