Aktier: Novo Nordisk kan drive aktiemarkedet op

Fredag morgen før fondsbørsen åbner, kom C20 Caps sværvægteren Novo Nordisk med et regnskab, der endnu en gang slår sig selv på bundlinjen.

Novo Nordisk kom ud med rekordoverskud. Denne gang lyder det på 34 mia. kr. før skat for hele 2014, oplyser koncernen til fondsbørsen. Det er en stigning på fem procent i forhold til 2013.

Novo Nordisk steg med 0,5 pct. torsdag og endte i 299,90 kr. Og aktien kan fredag bidrage til en i forvejen positiv stemning før markedsåbning.

Generelt set er det dog en positiv baggrund, markedet åbner på. De amerikanske aktier lukkede højere efter en stribe positive regnskaber, og også i Asien er det stigninger, der dominerer fredag morgen. Stigningerne i de amerikanske aktier kom i høj grad efter europæisk lukketid, hvilket kan smitte af i Europa. Og fredag morgen ligger DAX-futuren til en stigning på 0,5 pct.

Selv om Novo formentlig vil tage en stor del af rampelyset, så kan A.P. Møller-Mærsk løbe med noget af opmærksomheden. En B-aktie i selskabet sluttede torsdag med et fald på 1,6 pct. til 13.200,00 kr., men et par finanshuse har skruet op for, hvor prisen på en Mærsk-aktie bør ligge.

Den schweiziske storbank UBS har hævet kursmålet til 13.600 kr. fra tidligere 12.400 kr., mens anbefalingen "neutral" fastholdes. Også amerikanske Goldman Sachs er blevet lidt mere optimistisk i forhold til Mærsk-aktiernes potentiale. Finanshuset løfter sit kursmål til 16.200 kr. fra tidligere 15.500 kr. Her hedder anbefalingen fortsat "køb". Desuden kommer der regnskab fra den japanske containerkonkurrent Mitsui OSK Lines.

Det nu er et par dage siden, at Tryg kom med regnskab, men er aktien fortsat i fokus. Italienske Mediobanca har genoptaget sin analysedækning af forsikringsselskabet med anbefalingen "neutral" og et kursmål på 711 kr., norske DNB løftet sit kursmål for aktien med 80 kr. til 740 kr. med en fastholdt anbefaling på "hold", og endelig har amerikanske Goldman Sachs løftet sit kursmål for Tryg til 830 kr. fra tidligere 800 kr. og fastholdt anbefalingen "køb". Tryg faldt torsdag med 0,8 pct. og sluttede i 772,50 kr.

Det samlede C20-Cap indeks snoede sig torsdag om status quo og lukkede i 863,13 eller 0,2 pct. lavere end onsdagens lukkeniveau. Over dagen svingede indekset mellem 858 og 867.