Aktier: Novo Nordisk holder C20 Cap vandret

Regnskabsaktuelle Novo Nordisk er i fokus på det danske aktiemarked fra åbningen onsdag, og formår fra åbningen næsten egenhændigt at holde C20 Cap-indekset ovenvande.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Regnskabsaktuelle Novo Nordisk er i fokus på det danske aktiemarked fra åbningen onsdag, og formår fra åbningen næsten egenhændigt at holde C20 Cap-indekset ovenvande.

Samlet set ligger det danske eliteindeks C20 Cap stort set fladt i et niveau på 1163,01.

17 af 20 aktier falder, men stigninger i regnskabsaktuelle Novo Nordisk og Lundbeck, samt et comeback til Pandora, er nok til at holde indekset i vater.

Novo Nordisks regnskab for andet kvartal var bedre end ventet på både top- og bundlinje, og investorerne kvitterer med et plus på 3 pct. til 269,8 kr.

Medicinalgiganten omsatte i andet kvartal for 28,6 mia. kr. mod ventet 28,2 mia. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Året før var omsætningen 27,45 mia. kr. i april, maj og juni.

Driftsresultatet (EBIT) landede på 13,4 mia. kr., et stykke højere end analytikernes prognose på 12,5 mia. kr.

Novo Nordisks forventninger til 2017 målt i lokal valuta er desuden hævet, mens forventningerne i danske kroner er sænket grundet valutamodvind.

Et af de centrale punkter for analytikerne, nemlig prispresset på det amerikanske marked, har markedet også fået nyt om. Novo Nordisk er fortsat i forhandlinger om de endelige priser for 2018, men indtil videre forventer selskabet lavere gennemsnitspriser på medicin i 2018 end i 2017 i USA.

»Selvom kontraktforhandlingerne i USA afspejler det barske konkurrenceklima, er vi stadig overbeviste om, at vores langsigtede finansielle vækstmål er opnåelige,« siger Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, i regnskabet.

LUNDBECK-AKTIEN LIGGER HØJERE EFTER REGNSKAB

Medicinal-aktien Lundbeck stiger 0,8 pct. til 386,10 efter en opjustering af forventningerne til helåret i regnskabet for andet kvartal.

Medicinalkoncernen ser nu en omsætning på 16,7-17,5 mia. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 4,1-4,5 mia. kr. inklusive en positiv resultateffekt på 200 mio. kr. fra salg af to bygninger, der ikke tidligere har været indregnet i forventningerne.

Tidligere forudså Lundbeck en omsætning på 16,5-17,3 mia. kr. samt et driftsoverskud på 3,6-4,0 mia. kr.

Især Lundbecks driftsresultat og bundlinje overraskede positivt.

Driftsresultatet (EBIT) landede på 1050 mio. kr. mod ventet 965 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. I den tilsvarende periode sidste år lød samme resultat på 469 mio. kr.

På bundlinjen fik Lundbeck et nettooverskud på 608 mio. kr. mod ventet 576 mio. kr. blandt analytikerne og et overskud på 232 mio. kr. i samme periode sidste år.

»Jeg vurderer, at der er udsigt til negative markeder i dag, så min forventning er, at den (Lundbeck, red.) klart vil outperforme. På grund af udsigten til faldende markeder er det svært at sætte procenter på,« siger Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen.

USA OG NORDKOREA RASLER MED SABLERNE

Sent tirsdag aften og tidligt onsdag morgen har skærpet retorik mellem USA's præsident, Donald Trump, og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, sendt bølger af nervøsitet gennem de globale finansielle markeder. Den optrapning er hovedårsag til, at 17 af 20 C20 Cap-aktier er i rødt fra morgenstunden.

»Stort set siden Donald Trump kom til magten er forholdet til Nordkorea blevet mere betændt og gårsdagens udtalelser fra Trump om, at trusler mod USA vil blive mødt med bål og brand i et hidtil uset omfang tog modet fra investorerne og sendte de amerikanske aktier i minus. Den negative stemning er fortsat her til morgen i Asien, hvor der røde tal stort set over hele linjen,« skriver Nordeas seniorstrateg, Morten Hessner, i en kommentar.

Donald Trumps udtalelser var en reaktion på en japansk rapport, der vurderer, at det er muligt, at Nordkorea allerede har udviklet nukleare sprænghoveder.

Senere på dagen offentliggør FLSmidth og Genmab regnskab for andet kvartal af 2017, mens også Kreditbanken offentliggør friske regnskabstal.

Endelig har vagtselskabet G4S offentliggjort regnskab for første halvår. Aktien falder 4 pct. til 26,2 kr. fra åbningen.