Aktier: Novo Nordisk gik mod strømmen på Wall Street

De amerikanske aktier startede stærkt negativt torsdag, men markedet rettede sig lidt i dagens løb i takt med, at omsætningen tog fart.

Novo Nordisk var blandt de positive papirer efter meddelelsen om, at den danske medicinalkoncern vil genindsende registreringsansøgning for de nye insuliner Tresiba og Ryzodeg til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Nyheden blev først annonceret efter dansk lukketid, men investorerne havde mulighed for at handle Novo Nordisk amerikanske ADS-notering, der efterfølgende steg 6,9 pct. til 53,26 dollar.

Med en dollarkurs fredag morgen på 6,8675 svarer det til en slutkurs på 365,76 kr. Novo-aktien lukkede torsdag i 335 kr. på børsen i København efter et fald på 1,7 pct.

Torsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på godt 0,2 pct. til 2056,15. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et minus på 0,2 pct. i 17.678,23, mens Nasdaq-indekset droppede 0,3 pct. til 4863,36.

Omsætningen var 820 mio. aktier på New York Stock Exchange, og på Nasdaq-børsen løb den op i 1,9 mia. aktier.

- Vi er begyndt at se en masse investorer som tvivler på elasticiteten i ​​markedet. De er langt mindre villige til at geninvesterer efter store salgsbølger, siger rådgivningschef Jeff Sica fra Circle Squared Alternative Investments i New York til Bloomberg News.

Der var positive nyheder fra det amerikanske arbejdsmarked, da blot 282.000 amerikanere stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge. Økonomerne havde ventet 290.000 nye ledige.

Fredag morgen handles den amerikanske S&P-aktiefuture med et plus på 0,3 pct. i Asien.

Otte af de ti S&P 500-hovedsegmenter faldt med forsyningsvirksomheder og detailbranchen i front, mens råvarer- og teknologi-segmentet steg.

Detailkoncernerne Staples, Best Buy Co. og Macys faldt alle i størrelsesordenen 2,2-3,2 pct.

Selskabsspecifikt meldte Sandisk om lavere efterspørgsel efter koncernes hukommelseskort til computere mobiltelefoner og tablets. Sandisk droppede 18 pct.

Juvelerkæden Signet, der er en af de største forhandlere af Pandora-smykker i USA, fremlagde bedre salgstal for det seneste kvartal end ventet. Omsætningen i butikker, der har været åbne i mindst et år, steg med 4,2 pct., hvilket var en sjat over de 3,8 pct., analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet. Signet steg 6,0 pct.

Energiaktierne fik lidt medvind fra start på grund af stigninger i oliemarkedet, som er effekten af urolighederne i Mellemøsten. Oliepriserne faldt dog tilbage i løbet af dagen, og ligeså gjorde olieselskaberne. Exxon Mobil lukkede med et minus på 0,6 pct., og Chevron faldt 0,4 pct.

Forude lurer nu den kommende regnskabssæson, hvor aluminiumsproducenten Alcoa uofficielt starter sæsonen 8. april. Resultaterne i S&P 500 virksomhederne ventes at falde for første gang siden 2009. Økonomerne estimerer, at resultaterne faldet 5,6 pct. i første kvartal, ifølge en undersøgelse foretaget af Bloomberg.

/ritzau/FINANS