Aktier: Novo Nordisk flirter videre med kurs 1.000

Selv om investorerne kan glæde sig over flere gode nyheder fra den amerikanske regnskabssæson, peger pilen i bedste fald mod beskedne fremgange på aktiebørserne i Europa fra morgenstunden onsdag.

Foto: Malte Kristiansen. På den hjemlige scene ser Novo Nordisks aktie ud til at skulle flirte videre med niveauet omkring 1.000 kroner.
Læs mere
Fold sammen

Den helt store begivenhed bliver aftenens regnskab fra verdens mest værdifulde, børsnoterede selskab, Apple, der er udset til at blive den helt store gyser med salget af iPhone 5 som det afgørende spørgsmålstegn. På den hjemlige scene ser Novo Nordisks aktie ud til at skulle flirte videre med niveauet omkring 1.000 kroner.

- Jeg tror, at vi skal åbne neutralt til i et lille plus, siger Michael Borre, chefrådgiver i Nordea, til Ritzau Finans, der ikke ser de store markedsdrivende nyheder i dansk regi. Søgelyset er i højere grad på USA, hvor regnskabssæsonen kører på fuld tryk med nye tal fra blandt andet Google og IBM sent tirsdag.

Begge regnskaber overraskede til den positive side. Mens Googles forretning er skruet så særegent sammen, at den ikke kan tages som en strømpil for en generel tendens, er IBM en bedre indikator for teknologiefterspørgslen, vurderer Michael Borre og ser frem mod onsdagens vigtigste begivenhed.

- Appel-regnskabet bliver en rigtigt gyser. Der har været rygter om, at Apple har halveret ordrerne på skærme til iPhone 5, siger Michael Borre og tilføjer, at selvom der er noget om snakken, behøver det ikke at være negativt for Apple. Det afhænger af baggrunden. Det kan faktisk både være godt og rigtigt skidt.

- Det kan betyde en lavere efterspørgsel efter iPhone 5, hvilket vil være katastrofalt for Apple, da iPhone udgør halvdelen af omsætningen og endnu mere af overskuddet, og iPhone 5 er den største vækstmotor. Hvis regnskabet viser, at iPhone er tæt på at nå et mætningspunkt hos forbrugerne, så er det skidt, siger Michael Borre, der dog har set indikationer, som tyder på, at salget af iPhone 5 har været rigtigt godt.

Har Apple derimod reduceret ordrene på displays til iPhone 5, fordi leveringskæden er blevet mere effektiv med færre fejl, og selskabet på den baggrund ikke i så høj grad har haft behov for dobbeltbestillinger, vil det være positivt. En mere effektiv leveringskæde kan betyde en overraskende godt bruttomargin, lyder det.

- Så det er i den grad et regnskab, som både kan gå hen at blive en regulær katastrofe, men også total kan ændre stemningen omkring en aktie til det positive igen, konkluderer Nordeas chefrådgiver.

C20-indekset lukkede tirsdag 0,1 pct. højere i 535,31 og sikrede den niende lukkerekord i 2013, hvor indekset er steget 13 ud af 15 handelsdage. Novo Nordisk steg 0,6 pct. til rekordkurs 995,50 kr., og skal man dømme efter udviklingen på Wall Street, vil medicinalaktien igen flirte med 1000-niveauet.

De amerikanske investorer tog tirsdag mod EU-Kommissionens godkendelse af medicinalkoncernens nye generation af insuliner med kyshånd, og handlererne sendte koncernens ADR'er op med 2,3 pct. til 178,79 dollar. Med en dollarkurs onsdag morgen på 5,6035 kr., svarer det til en slutkurs på 1001,85 kr.

Vestas, der steg 0,9 pct. til 38,65 kr., kan blive sat i bevægelse af meldinger om vindmøllemøllemarkedet fra konkurrenten Siemens. Selskabet melder om vigende ordreindgang, men en fremgang i omsætningen på 27 pct. i første kvartal 2012/13. Resultatet vendte til et overskud på 52 mio. euro fra et underskud på 26 mio. euro.

Tryg, der sluttede næsten uændret i 423,5 kr., er blevet sænket af Macquarie til underperform fra neutral, mens S&P Capital har løftet sit kursmål på Novozymes aktie med 15 kr. til 185 kr. Novozymes steg tirsdag 2,2 pct. til 175,8 kr. Novozymes er steget 9,3 pct. siden præsentationen af årsregnskabet mandag morgen, hvor ledelsen overraskede med aggressive indtjeningsforventninger til 2013.