Aktier: Novo kan stikke af fra mat C20-felt

Novo Nordisk går formentlig en ganske fin børsdag i møde mandag, efter at medicinalkoncernen rundede sidste uge af med at sikre sig en vigtig godkendelse i USA til sit bedst sælgende lægemiddel, Victoza.

Foto: Fabian Bimmer. »Godkendelsen af Victoza i den nye indikation er efter vores vurdering en stor konkurrencemæssig fordel,« skriver analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i et notat.
Læs mere
Fold sammen

Novo kunne således fredag kort efter børslukketid fortælle, at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har godkendt, at Victoza nedsætter alvorlige hjerte-kar-hændelser i patienter med type 2-diabetes og konstaterede hjerte-kar-problemer.

»Godkendelsen af Victoza i den nye indikation er efter vores vurdering en stor konkurrencemæssig fordel,« skriver analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i et notat.

Han venter en moderat positiv kursreaktion i Novo -aktien mandag relativt til den generelle og muligvis svagt negative udvikling i aktiemarkedet. Futures på det tyske DAX-indeks falder 0,4 pct. mandag morgen.

Herhjemme sluttede det danske eliteindeks, C20 Cap, fredag 0,3 pct. lavere i 1167,30. Novo steg 0,3 pct. til 289 kr., mens branchefællen Genmab gjorde sig bemærket ved at falde 3,3 pct. til 1401 kr.

Nedturen kom dog i forlængelse af torsdagens stigning på 11,3 pct., der var udløst af positive fase 3-data med kræftmidlet Darzalex.

Udviklingen i Lundbeck-aktien, der endte praktisk taget uændret fredag i 397,80 kr., er ikke længere helt så afgørende for to af selskabets øverste direktørers privatøkonomi. Finansdirektør Anders Götzsche og koncerndirektør for forskning og udvikling Anders Gersel Pedersen solgte i sidste uge aktier i Lundbeck for samlet omkring 170 mio. kr.

REGNSKABER PÅ VEJ

Selv om regnskabssæsonen går på hæld, så kommer der også mandag en del af slagsen.

Parken, der faldt 1,1 pct. til 89,50 kr. fredag, afleverer regnskab for andet kvartal, hvor der blandt andet vil blive kastet lys over de ventede økonomiske afkast fra fodboldholdet FC Københavns deltagelse i Europa League.

Også Per Aarsleff afleverer i løbet af mandagen regnskabstal for sit tredje kvartal af regnskabsåret 2016/17. Entreprenørkoncernen venter inden regnskabet et driftsresultat for hele året på 375 mio. kr. Fredag steg aktien 2,8 pct. til 163,50 kr.

Regnskaber ventes der desuden også fra Euroinvestor og F.E. Bording.

Lørdag afleverede Nordic Shipholding regnskab for andet kvartal, der var negativt præget af svingende tankrater. Derfor faldt omsætningen og driftsresultatet, mens et lille overskud på bundlinjen blev vendt til et underskud. Samtidig måtte Nordic Shipholding, der steg 0,7 pct. fredag til 0,75 kr., også nedjustere forventningerne til hele året.

/ritzau/FINANS