Aktier: Novo indtager førertrøjen i lysegrønt marked

En løftet anbefaling til indekstunge Novo Nordisk har tirsdag morgen bidraget til en positiv start for det danske aktiemarked, hvor det ledende C20 Cap-indeks indleder med en stigning på 0,1 pct. til 1046,88.

Foto: Linda Kastrup. ARKIVFOTO: Novo Nordisk hovedsæde. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Dermed fortsætter de positive takter herhjemme, som det også var tilfældet i gårsdagens handel på begge sider af Atlanterhavet.

I størstedelen af Europa var der således generelle stigninger, hvilket også gjorde sig gældende i USA, hvor de toneangivende indeks sluttede mandagen med stigninger.

»På en cocktail af bedre end ventede nøgletal fra Japan, Europa og USA og lidt bedre end ventede regnskaber kunne de fleste aktiemarkeder i går (mandag, red.) lukke med stigninger på op mod 1 pct.«

»Det betød samtidig mindre rentestigninger i både Europa og USA,« noterer chefstrateg Henrik Drusebjerg fra Carnegie i en kommentar.

Blandt de danske selskaber har Novo Nordisk lagt sig i front af det danske eliteindeks med en stigning på 1,0 pct. til 284,70 kr. Det følger, efter at medicinalselskabet har fået hævet anbefalingen af Nordea til "køb" fra "hold" ifølge data fra Bloomberg News.

Endvidere lægger Nordea en tier på kursmålet, så det nu lyder på 350 kr. Banken sænkede anbefalingen af aktien i august, efter at Novo i forbindelse med sit regnskab varslede prisfald på det amerikanske marked i 2017, men siden da er aktien faldet en del, og nu ser Nordea altså idé i at købe op igen.

Senere på tirsdagen får Novo Nordisk desuden branchenyt fra den amerikanske konkurrent Eli Lilly, som præsenterer sit seneste regnskab.

FLERE UDENLANDSKE REGNSKABER

Hos transport- og logistikkoncernen DSV er der allerede kommet konkurrentnyt i form af regnskabet for tredje kvartal fra schweiziske Panalphina. Et svagt fragtmarked har betydet lavere indtægter hos DSV-rivalen, der dog har formået at holde indtjeningen i kvartalet.

DSV-aktien stiger 0,1 pct. til 337,80 kr.

Ingeniørkoncernen FLSmidth får ligeledes nyt fra en kollega, når Caterpillar leverer regnskabstal før tirsdagens åbning på det amerikanske aktiemarked.

FLSmidth, der mandag desuden fik medvind fra et opløftende regnskab fra branchekollegaen Sandvik, stiger 0,2 pct. til 265,40 kr.

Inden for finanssektoren har blandt andet Nordea kunnet kigge mod Sverige, hvor konkurrenten Swedbank er kommet med regnskab for tredje kvartal.

I perioden landede banken et nettoresultat på 4819 mio. svenske kr. mod ventede 4197 mio. svenske kr. ifølge et estimat fra SME Direkt. Nordea-aktien ligger uændret i 71,20 kr.