Aktier: Novo i toppen i lutter grønt C20

De europæiske aktiebørser tordner i vejret fra åbningen mandag, efter at et nyt reformforslag fra grækerne har skabt optimisme om, at det vil lykkes landet at få en ny aftale i stand med sine kreditorer om lånemidler.

Læs mere
Fold sammen

Herhjemme er der fremgang i samtlige aktier i C20 Cap-indekset, der efter ti minutters handel er steget 1,4 pct. til 988,67.

Al fokus er mandag rettet mod Grækenland, hvis situation senere på dagen drøftes blandt stats- og regeringscheferne i eurozonen. Forud for mødet har den græske regering sendt et reformforslag, som giver næring til forhåbninger om en løsning - om ikke andet så en midlertidig løsning.

- Nyheden har været med til at udløse en positiv stemning på aktiemarkederne i Asien. En del tyder nu på, at vi i dag vil se aktiekursstigninger i Europa, skrev Sydbank i sin morgenberetning. Og der er i den grad tale om aktiekursstigninger i Europa. I Frankfurt har det toneangivende Dax-indeks startet mandagen med en stigning på 2,4 pct.

Blandt de danske eliteaktier topper Novo Nordisk med en stigning på 2,0 pct. til 369,80 kr., efter at aktien er faldet seks dage i træk fra niveauet 383,10 kr. torsdag i forrige uge. Novo-aktien indtræder mandag i Stoxx Europe 50-indekset, hvor den afløser banken Standard Chartered.

Vestas stiger desuden 1,9 pct. til 328,60 kr., uden bagvedliggende nyheder udover den positive stemning, der er afledt af de græske gældsforhåbninger. I bunden af C20 findes Coloplast, men også den aktie går dog frem - med 0,3 pct. til 447,40 kr.

Danske Bank fortsætter samtidig fredagens positive takter med en stigning på 1,7 pct. til 201,60 kr. Mandag er det kommet frem, at det canadiske finanshus RBC Capital Markets har løftet kursmålet for Danske Bank-aktien til 185 kr. fra tidligere 165 kr. Anbefalingen er fortsat "sector perform", fremgår det af Bloomberg News.

Uden for C20 ligger North Media 1,4 pct. lavere i 14,50 kr. trods nyheden om, at dets datterselskab FK Distribution har forlænget en distributionsaftale med Dansk Supermarked, der stod til at udløbe ved udgangen af året, med to år. Det er særligt vigtigt, da FK Distribution i sidste uge måtte se en lignende aftale med Coop gå til Post Danmark.

DFDS oplyste mandag morgen, at det overtager to færger fra konkurrenten Eurotunnel, som for nogle uger siden meldte ud, at det ville sætte færgerne til salg som følge af en langstrakt juridisk tvist på Den Engelske Kanal. Aktien i DFDS stiger 2,3 pct. til 886 kr.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk