Aktier: Novo i fokus i ventet rolig C20-åbning

Novo Nordisk kan tirsdag stjæle spotlyset som følge af selskabets kapitalmarkedsdag, hvor investorer, pressen og aktieanalytikere kan få et dybere indblik i selskabets planer.

Overordnet tyder det på en rolig åbning på aktiemarkederne i Europa tirsdag trods pæne stigninger på de asiatiske markeder i løbet af natten. Både de amerikanske og europæiske aktiefutures ligger næsten uændret tirsdag morgen efter generelt positive markeder i mandagens handel.

Herhjemme kunne C20 Cap mandag dog ikke holde trit med de øvrige indeks i Europa og lukkede med et marginalt fald på 0,1 pct. til 1124,81.

NOVO HOLDER KAPITALMARKEDSDAG

Novo Nordisk holder tirsdag kapitalmarkedsdag i Måløv, og her er der lagt op til en bred gennemgang af forretnings- og udviklingsaktiviteterne. Analytikerne vil blandt andet holde øje med nyt om det lukrative GLP 1-marked, mens også tabletversionen af Semaglutid kan tiltrække sig opmærksomhed.

- Det er Novo Nordisks ambition at styrke sit lederskab yderligere på det globale marked for diabetes- og fedmebehandling gennem forskning, udvikling og markedsføring af forbedrede insulin- og GLP-1-analoger samt helt nye klasser af biologiske lægemidler.

- Novo Nordisk ønsker desuden at skabe fornyet vækst i Biopharm-området, skriver Novo Nordisk tirsdag i en selskabsmeddelelse om dagens program.

Investorerne handlede mandag Novo-aktien om i toppen af C20 med en stigning på 1,6 pct. til 325,80 kr.

MAERSK DRILLING I ALLIANCE

Der er tirsdag morgen nyt fremme om A.P. Møller-Mærsk, hvis borerigdivision, Maersk Drilling, har indgået en allianceaftale med det norske olieudforsknings- og udviklingsselskab Aker.

Samarbejdsaftalen, som også involverer den amerikanske serviceleverandør Halliburton, løber til at starte med over fem år med mulighed for en forlængelse på yderligere fem år, fortæller Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

Alliancen kommer til at arbejde henimod en lavere pris per olietønde for Aker, ligesom der generelt vil blive arbejdet på at øge rentabiliteten for alliancepartnerne.

- Maersk Drilling gør meget for at reducere omkostningerne for vores kunder, og vi ser et stort potentiale i et dybere samarbejde på tværs af industrien for at eliminere ineffektivitet og skabe fælles værdi, udtaler Jørn Madsen, der er administrerende direktør for Maersk Drilling.

Mærsks B-aktie steg mandag 0,9 pct. til 10.360 kr.

Mandag holdt Tryg kapitalmarkedsdag i London, hvor der blev sat nye mål for perioden frem til udgangen af 2020. Efter den begivenhed har DNB Markets løftet kursmålet for aktien til 160 kr. fra 150 kr., mens anbefalingen "hold" består. Det fremgår af Bloomberg News.

Kapitalmarkedsdagen til trods lukkede Trygs aktie uændret i 154,80 kr.

NYT FRA PANDORA-FORHANDLER

Pandora, som steg 0,7 pct. til 574,50 kr., får nyt fra den amerikanske juvelerkæde Signet Jewelers, der blandt andet forhandler Pandoras smykker, da selskabet fremlægger regnskab for tredje kvartal, der for kæden løber fra august til udgangen af oktober. Dermed kan investorerne få et lille kig ind i den første måned af årets sidste kvartal for Pandora.

Nordjyske Bank er som det eneste selskab på den københavnske fondsbørs klar med regnskab for tredje kvartal tirsdag. Her vil der være fokus på, om banken ændrer på forventningerne til 2017 om en basisindtjening i intervallet 340-375 mio. kr.

Bankens aktie steg 0,8 pct. til 120 kr. mandag.

/ritzau/FINANS