Aktier: Novo hiver C20 i pænt plus

Der er overordnet en positiv stemning på det danske eliteindeks onsdag middag, hvor især Novo Nordisk, Mærsk og bankerne trækker C20 op i pænt plus.

Læs mere
Fold sammen

Samlet stiger C20 Cap-indekset med 0,7 pct. til indeks 966,92.

»Det er primært Novo, der trækker op,« påpeger Jørn Jakobsen, chefhandler i Sydbank, over for Ritzau Finans.

Han hæfter sig dog ved, at der er begrænset omsætning i det danske marked.

»Generelt er det som om, at det danske marked har det lidt vanskeligere end udlandet. Vi har mange defensive aktier, som har det lidt svært, for eksempel Novo Nordisk, Coloplast og Novozymes,« konstaterer Jørn Jakobsen.

Det kan ifølge chefhandleren dermed lade til, at den æra, hvor danske aktier har udkonkurreret de øvrige europæiske, kan være ved vejs ende.

»Det ser ud som om, at udlandet er på vej ud af de danske aktier for tiden og over i mere cyklisk eksponering. Men der er dog også lidt snak om, at de cykliske aktier er kørt lidt vel op, så det er overordnet set et volatilt marked,« forklarer Jørn Jakobsen.

Cykliske aktier varierer typisk meget i kurs på baggrund af udefrakommende forhold. Defensive aktier derimod er groft sagt ikke så påvirkelige af økonomiske konjunkturer.

NOVO NORDISK TIL TOPS

Onsdag er der dog lidt oprejsning til Novo Nordisk, selv om det er et defensivt papir.

Medicinalgigantens aktie løftes med 3,3 pct. til 247,90 kr., efter at analytikerne hos UBS har givet aktien en købsanbefaling med et kursmål på 350 kr. Tidligere anbefalede UBS "sælg" med et kursmål på 270 kr.

UBS vurderer, at frygten for prispres er overgjort, og banken venter, at Novo fra 2018 vil vende tilbage til vækstscenariet. Derudover er det UBS? vurdering, at markedet undervurderer vækst- og marginpotentialet for Victoza og Semaglutide, fremgår det af et notat fra Sydbank.

Også Genmab har været til eftersyn hos et finanshus - dog med et mindre positivt udfald. Det er Jyske Bank, som har sænket sin anbefaling af Genmab til "køb" fra "stærkt køb". Samtidig er kursmålet trimmet til 1400 kr. fra tidligere 1470 kr.

Jyske Bank begrunder den sænkede anbefaling med, at der må ventes en svag nyhedsstrøm i de kommende måneder.

Aktien i Genmab stiger imidlertid med 0,9 pct. til 1165 kr.

BANKERNE IGEN MED I TOPPEN

Blandt de mest stigende elitepapirer er også A.P. Møller-Mærsk.

»De olierelaterede aktier kravler lidt op sammen med olieprisen,« forklarer Jørn Jakobsen.

Prisen på Nordsøolie er steget fra lige under 48 dollar til knap 55 dollar tønden, siden oliekartellet Opec i sidste uge blev enig om at skære i produktionen af olie. Tirsdag satte olieprisen sig godt nok med små 2 pct. igen, men onsdag er den på vej op mod de 55 dollar tønden igen.

Mærsks B-aktie stiger 1,3 pct. til 10.160 kr.

Også C20's banker er også i fokus - som det også var tilfældet tirsdag - hvor de fik et comeback, efter at de mandag fik kursklø, som følge af at den italienske befolkning søndag valgte at stemme nej til at reformer af landets forfatning.

»Der er også lidt gang i bankerne. De tyske og italienske banker ligger generelt godt, og det trækker de danske banker lidt op,« forklarer Sydbanks chefhandler.

Nordea og Danske Bank stiger med henholdsvis 1,3 pct. til 75,35 kr., 0,7 pct. til 209,40, mens Jyske Bank sætter sig med 0,2 pct. til 318,80 kr.

UDSKIFTNINGER I C20

Der er udsigt til, at FLSmidth sammen med Nordea bliver erstattet med Dong og Nets i C20. FLS-aktien stiger 0,3 pct. til 285,50 kr., mens Dongs aktie løftes med 0,4 pct. til 243 kr., og Nets-aktien går 0,5 pct. tilbage til 115,80 kr., efter at analytikerne hos Barclays har indledt dækning af aktien i Nets med anbefalingen "undervægt" og et kursmål på 104 kr.

Der er ligeledes analysenyt ude om Coloplast, idet finanshuset Jefferies har nedjusteret kursmålet for aktien til 399 kr. fra 455 kr., mens anbefalingen er fastholdt. Coloplasts aktie sætter sig med 0,2 pct. til 441,40 kr.