Aktier: Novo er igen de private investores favorit

Januar var en god måned for aktieejere på fondsbørsen i København. Det toneangivende C20 Cap-indeks steg over en vred kam med 7 pct., og hele otte ud af 20 aktier steg med mere end 10 pct., viser en opgørelse fra Nordnet.

Januar var en god måned for aktieejere på fondsbørsen i København. Det toneangivende C20 Cap-indeks steg over en vred kam med 7 pct., og hele otte ud af 20 aktier steg med mere end 10 pct., viser en opgørelse fra Nordnet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Selv om de private investorer kun solgte danske aktier for 19 mio. kr. i januar, så var måneden alligevel præget af porteføljejusteringer.

- På trods af en uløst konflikt i Ukraine og den græske økonomiske krise, blev de urolige forhold overtrumfet af ECB's beslutning om at fyre sin pengebazooka af. Investorerne bliver ved med at fokusere på, at i en lavrentetid er aktierne fortsat det mest attraktive investeringsvalg, siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i en pressemeddelelse.

Og selv om Novo Nordisk kursudviklingsmæssigt blev overhalet af blandt andet Genmab, Nordea, Novozymes og Vestas, var Novo Nordisk også i januar de privates absolutte aktiefavorit.

- Efter en stigning på mere end ti pct. i januar alene, kunne man forvente en vis privat gevinsthjemtagning. Det skete dog ikke, og de private købte flere aktier i Novo Nordisk på månedens sidste handelsdag, som samtidig var dagen for Novo Nordisks årsregnskab. Novo Nordisk er i en liga for sig selv og hævet over andre gode aktier, siger Per Hansen.

Vestas har nærmest haft monopol på at være den mest handlede aktie hos de private. Men i årets første måned var rederiet Torm tæt på at slå Vestas af pinden.

- Kursstigningen i Torm, som på et tidspunkt var seksdoblet, gav Torm-aktien vinger. Interessen holdt sig også efter, at aktien faldt tilbage, og Torm sluttede på en noget nær delt handelsmæssig førsteplads med Vestas i januar, siger investeringsøkonomen.

/ritzau/FINANS