Aktier: Novo er igen de private investores favorit

Januar var en god måned for aktieejere på fondsbørsen i København. Det toneangivende C20 Cap-indeks steg over en vred kam med 7 pct., og hele otte ud af 20 aktier steg med mere end 10 pct., viser en opgørelse fra Nordnet.

Januar var en god måned for aktieejere på fondsbørsen i København. Det toneangivende C20 Cap-indeks steg over en vred kam med 7 pct., og hele otte ud af 20 aktier steg med mere end 10 pct., viser en opgørelse fra Nordnet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om de private investorer kun solgte danske aktier for 19 mio. kr. i januar, så var måneden alligevel præget af porteføljejusteringer.

- På trods af en uløst konflikt i Ukraine og den græske økonomiske krise, blev de urolige forhold overtrumfet af ECB's beslutning om at fyre sin pengebazooka af. Investorerne bliver ved med at fokusere på, at i en lavrentetid er aktierne fortsat det mest attraktive investeringsvalg, siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i en pressemeddelelse.

Og selv om Novo Nordisk kursudviklingsmæssigt blev overhalet af blandt andet Genmab, Nordea, Novozymes og Vestas, var Novo Nordisk også i januar de privates absolutte aktiefavorit.

- Efter en stigning på mere end ti pct. i januar alene, kunne man forvente en vis privat gevinsthjemtagning. Det skete dog ikke, og de private købte flere aktier i Novo Nordisk på månedens sidste handelsdag, som samtidig var dagen for Novo Nordisks årsregnskab. Novo Nordisk er i en liga for sig selv og hævet over andre gode aktier, siger Per Hansen.

Vestas har nærmest haft monopol på at være den mest handlede aktie hos de private. Men i årets første måned var rederiet Torm tæt på at slå Vestas af pinden.

- Kursstigningen i Torm, som på et tidspunkt var seksdoblet, gav Torm-aktien vinger. Interessen holdt sig også efter, at aktien faldt tilbage, og Torm sluttede på en noget nær delt handelsmæssig førsteplads med Vestas i januar, siger investeringsøkonomen.

/ritzau/FINANS