Aktier: Novo, DFDS og Matas i fokus på positiv dag

Aktiepilen peger mod stigninger torsdag, efter at investorerne har tygget lidt på onsdag aftens rentemødereferat fra USA.

Læs mere
Fold sammen

Her blev det atter indikeret, at renten vil blive hævet ved Federal Reserves møde i december, men at efterfølgende renteforhøjelser vil ske i et langsomt tempo.

Det gav kul under kedlerne på Wall Street, og de europæiske futures peger også på stigninger mellem 0,5 og 1 pct. i de store indeks fra morgenstunden efter en afdæmpet aktiedag onsdag i Europa. Herhjemme faldt C20 Cap-indekset 0,3 pct. til 1023,63.

Indekstunge Novo Nordisk er en af aktierne i særligt fokus torsdag, da selskabet holder kapitalmarkedsdag. Her vil fokus rette sig mod nyheder om kommende produktlanceringer samt indsigt i Novos forskningsstrategi og vigtigste udviklingsprojekter. Især nyt om diabetesmidlet Semaglutid vil være spændende, bemærker aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank forud for begivenheden.

På regnskabsfronten har Matas, DFDS og Danske Andelskassers Bank leveret tal i morgentimerne, og i dagens løb ventes der også kvartalsstatus fra Santa Fe Group, Sanistål og Neurosearch.

Matas holder fast i de forventninger, selskabet nedjusterede til for godt halvanden måned siden, men har til gengæld fundet overskydende likviditet i kassen til at starte et nyt aktietilbagekøbsprogram på 125 mio. kr.

Selve resultaterne hos materialistkæden viste en faldende omsætning og et lidt skrumpende driftsresultat, sammenlignet med samme kvartal et år før, mens bundlinjen voksede pænt takket være lavere finansielle udgifter.

DFDS viste både god vækst i omsætning og indtjening i tredje kvartal og krydrede det med en opjustering af forventningerne. Nu ventes der en vækst på 4 pct. i omsætningen og et driftsresultat (EBITDA) på 2000 til 2100 mio. kr. før særlige poster i 2015. Tidligere lød prognosen på 3 pct. vækst og 1800-1900 mio. kr. i driftsresultat. I 2014 tjente rederiet kun 1433 mio. kr. på den post.

Kvartalsresultatet er samtidig rekordhøjt for færge- og logistikselskabet.

- Vores investeringer i kundefokus og konstant jagt på driftseffektivitet gjorde os i stand til at drage fordel af vækst i flere af vores nøglemarkeder og levere et rekordresultat i tredje kvartal, skriver administrerende direktør Niels Smedegaard i regnskabet.

Danske Andelskassers Bank oplever til gengæld pres på indtjeningen på grund af lavere udlån og det lave renteniveau. Efter ni måneder har banken et underskud på 17 mio. kr. før skat, hvor der ellers blev tjent 43 mio. kr. i samme periode af 2014.

Banken fastholder dog sin forventning til 2015 om en basisindtjening i den lave ende af et spænd på 125 til 155 mio. kr. i år.

William Demant Holding har fået hævet sit kursmål til 740 kr. fra 650 kr. hos det tyske finanshus Berenberg, der også anbefaler "køb". Det viser data fra Bloomberg. Høreapparataktien satte onsdag rekord med en stigning til 639,50 kr.

DSV har desuden i lyntempo gennemført det aktiesalg, der skulle indbringe 5 mia. kr. til købet af amerikanske UCI. De nye aktier blev solgt til 275 kr. per aktie, svarende til 2,5 pct. rabat mod onsdagens lukkekurs på 282 kr.