Aktier: Novo begrænser samlet C20-dyk

Et comeback til ellers hårdt pressede Novo Nordisk er onsdag med til at understøtte den samlede retning for de danske aktier.

Forsikringsselskabet Tryg presses inden næste uges regnskab for tredje kvartal af negative analytikerkommentarer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samlet set falder C20 Cap-indekset nemlig blot med 0,2 pct. til 1016,76 - selv om der er 14 ud af 20 eliteaktier i rødt.

Andetsteds er der fortsat kritik af børsnoteringen af Nets, idet flere investorer ifølge Berlingske Business mener, at de sælgende parter har oversolgt aktien og prissat den for højt.

I C20 Cap-indekset har Novo Nordisk onsdag indtaget en - gennem den seneste periode - usædvanlig placering for medicinalpapiret - helt øverst på kransekagen.

Nyhedsstrømmen omkring aktien er ellers fortsat ikke just positiv, men til gengæld er Novo faldet drastisk siden nedjusteringen i august, hvor snakken om prispres på det store amerikanske marked for alvor brød ud.

Derfor bliver der givetvis samlet lidt op onsdag, hvor Novo stiger med 1,4 pct. til 275,40 kr.

KRITIKKEN REGNER NED OVER NETS

Uden for C20-regi er Nets fortsat presset. Aktien har ikke været over noteringskursen på 150 kr. siden første handelsdag forrige fredag.

Ifølge de seneste meddelelser fra Nets har selskabets stabiliseringsagent, Deutsche Bank, allerede brugt omkring 60 pct. af sit mandat på de to første handelsdage - den 23. september og den 26. september - selv om stabiliseringsperioden løber over 30 dage.

Og det kan meget vel indikere, at Nets blev prissat for højt, og at processen bag prissætningen har været problematisk. Det mener porteføljeforvalter i Carnegie Asset Management Kim Korsgaard Nielsen.

- Men vi må igen konstatere, at når kapitalfonde sælger noget i markedet, er de ret gode til at få de sælgende banker til at prisfastsætte deres ting meget højt. Det må vi som investorer lære af og være klar over - at den pris, de sætter, ikke altid er den rigtige, siger Kim Korsgaard til Berlingske Business.

BRUG FOR MERE INFO

Jyske Banks senioraktierådgiver Martin Munk havde set en fair udbudskurs på Nets på 130-150 kr. - og han peger på, at den endelige kurs på 150 kr. dermed lå i den høje ende.

- Vi er nok ikke helt uenige i kritikken. Og jeg ser frem til, at der kommer et regnskab, hvor vi får mere at vide om selskabet, siger Martin Munk til Ritzau Finans.

Kritikken har lydt et stykke tid nu, og investeringsbanken ABG Sundal Collier har da også i en analyse konkluderet, at kursen skal ned i 130 kr.

Onsdag formiddag falder Nets-aktien med 0,5 pct. til 143,70 kr.

TRYG I MODVIND

Forsikringsselskabet Tryg presses inden næste uges regnskab for tredje kvartal af negative analytikerkommentarer. Det amerikanske finanshus Citigroup har således sænket anbefalingen af aktien til "neutral" fra "køb".

Kursmålet er fastsat til 131 kr.

Tryg-aktien falder med 1 pct. til 137,30 kr.

Blandt sidepapirerne er ejendomsselskabet Nordicom desuden voldsomt under pres, efter at hovedaktionæren Park Street Asset Management nu har fremsat det købstilbud, som det var forpligtet til at komme med, efter at det i september øgede sin ejerandel i ejendomsselskabet til 43,55 pct. af aktierne.

Aktionærerne tilbydes en kontant betaling på 1 kr. per Nordicom-aktie, hvilket svarer til en væsentlig negativ præmie. Derfor er det heller ikke unaturligt, at Nordicom-aktien falder med 9 pct. til 1,82 kr. onsdag formiddag.

Tilbage i eliteindekset stiger enzymproducenten Novozymes 0,9 pct. til 293,70 kr.

Selskabet får onsdag nyt fra sin partner i alliancen BioAG, amerikanske Monsanto, der er ved at blive overtaget af den tyske kemigigant Bayer. Monsanto kommer med regnskab for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16 ud på eftermiddagen.