Aktier: Novo begrænser negativ åbning i C20

Det danske aktiemarked ligger kort tid efter åbningen mandag i minus. Lige efter åbningen lå C20 Cap i plus, men da der kom lidt mere skub i handlen dykkede eliteindekset, som efter ti minutters handel ligger 0,1 pct. lavere i 813,04.

 

- Markederne er steget meget, og jeg tror bare, at nogle vælger at tage gevinsterne hjem oven på de seneste stigninger. Når man samtidig lægger lidt ekstra Grækenland-usikkerhed oveni, så forstærker det bare den tendens, og så fik vi ikke også nogle nøgletal fra USA i fredags, som ikke var så gode som ventet. Den cocktail tror jeg gør, at man sender aktierne lidt ned, sagde senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea før åbningen til Ritzau Finans.

Smykkeselskabet Pandora mandag morgen, at det som led i en transformering af sin forretning på det store tyske marked har indgået aftale om at overtage op til 78 butikslejemål i landet.

De samlede omkostninger for Pandora ventes at blive 50 mio. euro - eller omkring 370 mio. kr. - og påvirkningen på selskabets omsætning om driftsresultat (EBITDA) i 2015 ventes at blive "begrænset."

Pandora-aktien ligger uændret i 509,5 kr.

Vestas falder derimod 0,5 pct. til 239,3 kr. efter en stigning på hele 6,2 pct. fredag efter at selskabet op til nytåret annoncerede fire ordrer. Mærsk-aktierne trækker ligeledes ned efter et yderligere fald i oliepriserne. Selskabets B-aktie handler 0,8 pct. lavere i 12.420 kr.

Novo Nordisk kan får derimod positiv opmærksomhed som følge af løftede kursmål hos to store finanshuse. JPMorgan har hævet sit kursmål for aktien til 315 kr. fra tidligere 280 kr., mens den positive anbefaling "overvægt" fastholdes.

Også Sanford C. Bernstein lægger en smule til sit kursmål for det danske medicinalselskab. Det nye kursmål hedder her 285 kr. mod tidligere 275 kr., mens anbefalingen fastholdes på "market perform".

Novo Nordisk-aktien ligger 0,5 pct. højere i 264,8 kr. Lundbeck, der til gengæld får et mindre hak i kursmålet af JPMorgan, så det nu lyder på 134 kr. fra tidligere 138 kr., falder derimod 0,6 pct. til 125,3 kr.

Blandt sidepapirerne stiger Simcorp 4,0 pct. til 170 kr., efter at selskabet mandag morgen opjusterede forventningerne til driften og omsætningsvæksten for 2014, efter at selskabet i løbet af en måneds tid i november og december annoncerede to nedjusteringer.

Simcorp venter nu en omsætningsvækst på 6 pct. mod tidligere 4 pct. Samtidig opjusteres forventningerne til EBIT-margin således, at Simcorp nu venter, at EBIT-margin i rapporteret valuta lander "over" 23 pct.

Tidligere ventede Simcorp at hive en EBIT-margin hjem på "omkring" 23 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk