Aktier: Novo-aktionærer har noget at glæde sig til

En solid kursstigning er i vente for Novo Nordisk, når det danske aktiemarked åbner fredag, da medicinalkoncernen efter dansk børslukketid torsdag kom med den længe ventede nyhed om genansøgning for den langtidsvirkende insulinanalog Tresiba og insulinmixet Ryzodeg i USA.

Udviklingen for Novos amerikanske såkaldte ADR-notering kan være et godt pejlemærke for, hvordan aktien kommer til at åbne fredag i København.

- Novo skal markant op. Jeg hæfter mig ved, hvordan aktien kørte i USA, da det virker som et godt pejlemærke, siger chefrådgiver i Nordea Michael Borre til Ritzau Finans.

På den amerikanske børs blev Novos ADR handlet lystigt og sluttede med en stigning på 6,9 pct. til 53,26 dollar. Omregnet med en dollarkurs på 6,8675 svarer den amerikanske slutkurs til 365,76 kr. Novo-aktien lukkede torsdag i 335 kr. på børsen i København, og halter altså hele 9,2 pct. efter lutkursen i USA.

- Jeg ved ikke, om Novo-aktien stiger lige 9 pct. Måske skal vi trække det øverste fra, men mellem 5 og 9 pct. bliver det i hvert fald, siger Michael Borre.

Efter et par dage med fald på de europæiske markeder peger det opad fredag, når man ser på udviklingen i aktiefutures. Den tyske Dax-future peger på en positiv åbning i størrelsesordenen 0,25 pct. Herhjemme faldt C20 Cap-indekset torsdag 1,5 pct. efter et fald onsdag på 0,8 pct.

Med udsigt til en solid stigning i Novo Nordisk er der god mulighed for, at det danske eliteindeks fredag vil klare sig bedre end de øvrige børser i Europa.

Flere finanshuse har efter nyheden fra Novo hævet kursmålet for aktien. DNB Markets har hævet sit kursmål til 395 kr. fra 380 kr. med anbefalingen ”køb”. Goldman Sachs hæver sit kursmål til 375 kr. fra 345 kr., og Nordea har løftet sit kursmål til 465 kr. fra 446 kr.

William Demant og GN Store Nord kan endvidere fortsat få opmærksomhed som følge af nyhedsstrømmen fra den vigtige amerikanske høreapparatmesse Audiology Now.

GN Resound udbygger sit samarbejde med den amerikanske teknologigigant Apple og vil snart også lancere sin kontrol-applikation til selskabets høreapparater, Resound Smart App, til Apples kommende Smart Watch.

Fra William Demant er meldingen, at selvom selskabet havde et turbulent 2014 på det amerikanske marked, er det efter topchef Niels Jacobsens vurdering kommet pænt igennem.

- Samlet set leverede markedet en enhedsvækst på 4,5 pct. i 2014, og derfor er vores vækst på 8 pct. faktisk meget tilfredsstillende, sagde Niels Jacobsen under selskabets præsentation.

William Demants aktie faldt torsdag 1,2 pct. til 580 kr. og GN Store Nord dykkede 2 pct. til 152,50 kr.

Der fragår fredag retten til 2014-udbytte i Carlsberg og FLSmidth; i begge tilfælde udgør udbyttet 9 kr. per aktie. Carlsberg steg torsdag 0,1 pct. til 571,50 kr. og var eneste C20-aktie i plus. FLSmidth faldt 1,1 pct. til 314,00 kr.

/ritzau/FINANS