Aktier: Norwegian dykker efter regnskab i grønt middagsmarked

Det norske flyselskab Norwegian dykker med 9,9 pct. torsdag middag, efter at lavprisluftfartsselskabet har ramt under analytikernes forventninger med andet kvartals resultater på næsten alle poster.

ARKIVFOTO 2015 Københavns Lufthavn - Norwegians Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Norwegian omsatte i andet kvartal for 7,77 mia. norske kr., hvilket var et stykke under analytikernes forventning, der var på 7,828 mia. norske kr. ifølge SME Direkt. Omsætningen var 17 pct. højere end samme kvartal sidste år.

»Vi har haft betydelige ekstraomkostninger til indleje af fly, høj oliepris og passagerafgiften i Norge, hvilket har haft en negativ effekt på resultatet,« forklarede koncernchef Bjørn Kjos i en pressemeddelelse.

Resultatet før skat landede på 862 mio. norske kr., hvor SME Direkts estimat var næsten dobbelt så højt - 1685 mio. norske kr.

Det ledende indeks på børsen i Oslo stiger ved middags tid 0,2 pct. og følger dermed tendensen i Europa, hvor det tyske Dax-indeks i Frankfurt stiger med 0,3 pct., det franske CAC 40-indeks stiger med 0,6 pct., det britiske FTSE 100-indeks lige sniger sig op med 0,1 pct., og det brede europæiske Stoxx 600-indeks lægger 0,5 pct. til.

Det er onsdagens tale fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, der får investorerne i godt humør. Hendes udtalelser var ikke så markante omkring stramningerne i pengepolitikken, hvilket inkluderer at trække milliarder og atter milliarder af dollar ud af økonomien, som frygtet.

I Stoxx 600 indtager det britiske medicinalselskab Astrazeneca bunden, efter rygter om at selskabets topchef, Pascal Soriot, planlægger at forlade pladsen til fordel for topchefstillingen hos det israelske kopimedicinselskab Teva, skriver Bloomberg News.

Aktien falder med 4,6 pct.